Najave

OD 10. DO 13. SVIBNJA

„Oprostom oslobođene“ – program za žene koje pate od post-abortivnog sindroma – ovoga svibnja u Zagrebu Program „Oprostom oslobođene“ namijenjen je ženama koje pate od post-abortivnog sindroma nakon namjernog ili spontanog pobačaja. Temelji se na grupama podrške na kojima žene proučavaju biblijske tekstove kroz deset tematskih susreta…

„Oprostom oslobođene“ - program za žene koje pate od post-abortivnog sindroma ovog svibnja u Zagrebu

U tijeku su prijave za program „Oprostom oslobođene“ koji će se održati u Zagrebu od 10. do 13. svibnja.


Program „Oprostom oslobođene“ namijenjen je ženama koje pate od post-abortivnog sindroma nakon namjernog ili spontanog pobačaja. Temelji se na grupama podrške pri kojima žene proučavaju biblijske tekstove kroz 10 tematskih susreta. Svaka tema vezana je uz iskustvo pobačaja, stanja i emocija koje se javljaju odmah ili poslije dugo vremena.

Žene koje su prošle kroz program svjedoče o velikoj promjeni koju su doživjele, od susreta Boga kao nježnog Oca koji brine o svojoj djeci, koji je sama ljubav i praštanje, svijesti o pobačaju kao velikom grijehu (kod namjernog) ili velikoj rani (kod spontanog pobačaja) te svim posljedicama koje sa sobom nosi, prepoznajući i kod sebe većinu posljedica koje se s vremenom pojave; među njima su depresija, razne bolesti, strahovi, nesanica, osjećaj praznine i gubitka, velika tuga, pokušaj samoubojstva, ljutnja i nemir, prikrivanje stvarnog stanja i emocija, nezadovoljstvo životom, besmisao, osjećaj „mrtvila“, nezainteresiranost, noćne more i druge štetne posljedice za dušu, duh i tijelo.

Nakon programa, kroz spoznavanje Boga proučavanjem Božje riječi, kroz sakramente, ispovijed, oprost,  zajedništvo, mogućnost slušanja i dijeljenje iskustva s drugim ženama, polaznice svjedoče o velikom miru koji je ušao u njihovo srce te radosti koja im se vratila u život. Svjedoče o tome kako im je program pomogao i na drugim područjima života: riješene su višegodišnje razmirice u obitelji, o nekim temama se otvorenije govori, produbljuje se osjećaj bliskosti. Ojačala im je vjera i zanos prema duhovnosti te se vratila ljubav i svježina molitve.

Program izravno mijenja živote žena koje su ranjene pobačajem i pomaže im da obnove život, znajući da su, bez obzira na tešku životnu situaciju koju su proživjele, vrijedne, poštovane, dostojanstvene i ljubljene. I svaka od njih toplo ga preporuča svima koje su isto ili slično doživjele.

 Prijaviti se možete ovdje, a prijave se primaju do 1. svibnja.

Priredila Vedrana Prka 

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh