Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Oprosti mi, Isuse, svaki trenutak kada sam osuđivao svoga supružnika, kada sam ga prozivao zbog njegovih pogrešaka, slabosti i padova

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, tvoja Riječ nam govori neka ne osuđujemo čovjeka, nego grijeh i neka budemo milosrdni jedni prema drugima. Oprosti mi, Isuse, svaki trenutak kada sam osuđivao svoga supružnika, kada sam ga prozivao zbog njegovih pogrešaka, slabosti i padova. Koliko puta sam ja pao, koliko puta sam ja zaslužio da me se osuđuje, koliko puta si me ti, Isuse, mogao osuditi, a nisi, već mi praštaš kada se iskreno kajem i ponovno me blagoslivljaš i vodiš. Stvori mi, Isuse, milosrdno srce, da ne osuđujem svoga supružnika, ali ni nikoga drugoga i izlij u moje srce Duha Milosti i Milosrđa, da svom supružniku kada pogriješi i padne, budem podrška i pomoć, da ga donesem pred tebe, Isuse. Da ga blagoslivljam, a ne da ga još pritišćem dolje svojim riječima i djelima. Želim osuđivati grijeh, nikako se ne želim pomiriti s grijehom, želim rasti u krepostima, ali ne želim, Isuse, osuđivati baš nikoga, ni iz kojeg razloga. Pomozi mi! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Želim se danas ispričati supružniku i zamoliti ga da mi oprosti svaki put kada sam ga osuđivao, bio nepotrebno grub, prema njemu se odnosio bez ljubavi i poštovanja.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh