Duhovnost

CHARLES S. PRICE

ON OBNAVLJA DUŠU Kad ste preslabi da hodate, On će vas nositi Jesi li, brate moj, izgubio radost spasenja?

ON OBNAVLJA DUŠU Kad ste preslabi da hodate, On će vas nositi

Foto: Pixabay

 

Ne postoji slomljeno srce koje Isus ne može iscijeliti, čvor koji ne može razriješiti, bijedan život koji ne može usrećiti, problem koji ne može riješiti.

Milost Gospodnja i neiskazana ljubav Isusa Krista potiču me sada da ti kažem da će on obnoviti tvoju dušu

Jesi li, brate moj, izgubio radost spasenja? Sjećaš li se sretnih dana kad si mu tek počeo služiti? Sjećaš li se svoje radosti kad te on tek doveo na put i kako je sretno bilo to iskustvo? Ali, ohladio si; postao si formalan i svjetovan, i radost stvarnog spasenja kao da je uzela krila jutra i napustila te. No milost Gospodnja i neiskazana ljubav Isusa Krista potiču me sada da ti kažem da će on obnoviti tvoju dušu.

Kad je ovca napustila stado i zalutala u poljima nevjere, izgubljena u mračnim, pustim i hladnim brdima grijeha, Isus je ostavio devedeset i devet ovaca i pošao tražiti izgubljenu.

“ʻGospodine, otkud kapi krvi po putovima,

krvav trag po planinskim vrletima?ʼ

ʻTo su kapi krvi za onoga koji je zalutao,

da bi ga dobri Pastir vratiti mogao.ʼ”

O brate, ti koji nosiš križ i već su ti se leđa pognula pod njegovom težinom, on će sada skinuti teret s tvojih leđa i obnoviti u tebi radost spasenja

Kad ste preslabi da hodate, on će vas nositi. Bez kritike i bez riječi osude, samo nježna ljubav Pastira koji će vas nositi natrag u sigurnost stada.

O, otpadniče koji si se izgubio, on će obnoviti tvoju dušu! O brate, ti koji nosiš križ i već su ti se leđa pognula pod njegovom težinom, on će sada skinuti teret s tvojih leđa i obnoviti u tebi radost spasenja. I ti, sestro moja, sa svojim bolnim i teškim srcem, dođi i osjeti dodir Pastirovih ruku i poslušaj blagi šapat njegova glasa dok te zove po imenu i dok ulaziš u njegovu ljubav! On obnavlja dušu! Neka je blagoslovljeno ime Gospodnje!

Autor: Charles S. Price

Izvor: Put Života

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh