Duhovnost

DAVID WILKERSON

On donosi pomazanje u naše živote, ali mi moramo održavati život vjere u njegova obećanja Učimo se oslanjati na Njegovu riječ

On donosi pomazanje u naše živote, ali mi moramo održavati život vjere u njegova obećanja

Iskustva obraćenja često su emocionalna jer su nova i nevjerojatno posebna. Kako je čudesno biti oslobođen od grijeha i ropstva te biti otisnut u nov život u Kristu!

Naš zemaljski duhovni rast je kako kad dijete uči hodati. Uzbudljivo je kad djetešce načini prve korake; tu je mnogo ohrabrivanja i bodrenja. Ali ubrzo nakon što prohoda, dijete više nije središte pozornosti, a kad počne čupati biljke i stvarati nered po kući, disciplinirano je, iako s nježnošću, te sve to više nije tako uzbudljivo.

Naš je duhovni rast, dakle, sličan tome. Kad smo bili djetešce u Gospodinu, osjećali smo da nam Bog daje posebnu pozornost i oni oko nas neumorno su nas ohrabrivali. Međutim, nismo zauvijek ostali dijete. Dio procesa sazrijevanja uključuje život po vjeri i moramo učiti oslanjati se na Riječ Božju.

Zamislite kako biste bili izgubljeni kad bi vaše spasenje zapravo počivalo na osjećajima. Pavao kaže: „Što je za mnom, zaboravljam, za onim što je preda mnom, prežem” (Fil 3,13). Nikada se ne smijemo oslanjati na prošla emocionalna iskustva. Ono što je danas važno jest da vjerujemo njegovim obećanjima.

„Time smo obdareni dragocjenim, najvećim obećanjima da po njima postanete zajedničari božanske naravi umakavši pokvarenosti koja je u svijetu zbog požude” (2 Pt 1,4). Petar jasno daje na znanje da Kristovu narav postižemo primjenjujući Božja obećanja saveza i ni kojim drugim sredstvima. On donosi obnovu i svježe pomazanje u naše živote, ali mi moramo održavati život vjere da će on održati svoja obećanja za nas.

„Onomu koji vas može očuvati od pada i besprijekorne postaviti pred svoju Slavu … slava, veličanstvo” (Jd 1,24-25).

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: http://www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / http://www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh