Najave

26. SVIBNJA 2022. NA HRVATSKOM KATOLIČKOM SVEUČILIŠTU

O BRIZI ZA ZAJEDNIČKI DOM Okrugli stol „Osluškivati i putovati zajedno“ Hrvatsko katoličko sveučilište i Udruga za očuvanje planeta „I stvori Bog zemlju“ pozivaju na okrugli stol. Njime se u okviru „Tjedna Laudato sì’“, koji se obilježava diljem svijeta od 22. do 29. svibnja 2022., želi posvetiti posebna pozornost važnosti Papine enciklike „Laudato sì – O brizi za zajednički dom“. Okrugli stol otvoren je za javnost te će ga se moći pratiti i online (poveznica se nalazi u nastavku)

Foto: istvoribogzemlju.com

Okrugli stol pod nazivom „Osluškivati i putovati zajedno“ organiziraju Hrvatsko katoličko sveučilište i Udruga za očuvanje planeta „I stvori Bog zemlju“ a ovime će se okupljanjem ujedno obilježiti i sedma obljetnica izlaska enciklike pape Franje „Laudato si’ – O brizi za zajednički dom“.

Okrugli stol će se održati u četvrtak, 26. svibnja 2022. od 11.30 do 13 sati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Ilica 242 u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac”.

O važnosti enciklike „Laudato si’“ govorit će: Nenad Barić, vjeroučitelj, don Filip Pavlović, župni upravitelj u Lupoglavu, s. Ksenija Leko, provincijalka Hrvatske provincije uršulinki Rimske unije, Tihana Mojsinović, izvršna direktorica Udruge za očuvanje planeta „I stvori Bog zemlju“ i Helena Kuharić, studentica diplomskog studija sociologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Organizatori okruglog stola su članovi Koordinacijskog tima za priključivanje „Akcijskoj platformi Laudato si’“ Hrvatskog katoličkog sveučilišta koji vodi dr. sc. Žanina Žigo i članovi Udruge za očuvanje planeta „I stvori Bog zemlju“.

Ovim se okruglim stolom u okviru „Tjedna Laudato sì’“, koji se obilježava diljem svijeta, želi posvetiti posebna pozornost važnosti enciklike „Laudato sì– O brizi za zajednički dom“. Tako se Hrvatsko katoličko sveučilište pridružuje onim sveučilištima i inicijativama diljem svijeta koje upozoravaju na važnost brige za sav stvoreni svijet, dar Božji povjeren čovjeku na čuvanje i brigu.

Okrugli stol otvoren je za javnost te će ga se moći pratiti i online na platformi Microsoft Teams – na ovoj poveznici.

OSLUŠKIVATI I PUTOVATI ZAJEDNO

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh