Duhovnost

NE TREBAŠ U ČEKAONICU

Ohrabrenje svetog Alfonza da konačno počneš razgovarati s Bogom Bog obično ne progovara onomu koji s njime ne razgovara. Doista, osoba koja nije navikla razgovarati s Njime, teško da čuje njegov glas, kada joj on govori

pocni razgovarati s Bogom

Foto: Pixabay

Tvoj Bog uvijek je uza te, štoviše, u tebi je: U njemu doista živimo, mičemo se i jesmo (Dj 17,28). Kada želiš razgovarati s Bogom, ne trebaš prvo ući u čekaonicu. Bog, štoviše, uživa kada se prema njemu ophodiš s povjerenjem.

Govori s njime o svojim poslovima, planovima, mukama, strahovima i svemu što se odnosi na tebe

Govori s njime o svojim poslovima, planovima, mukama, strahovima i svemu što se odnosi na tebe. Kako već rekoh, čini to s pouzdanjem i otvorena srca, jer Bog obično ne progovara onomu koji s njime ne razgovara. Doista, osoba koja nije navikla razgovarati s Njime, teško da čuje njegov glas, kada joj on govori. Gospodin se na to žali: Naša je sestra malena. Što ćemo učiniti sa svojom sestrom kad bude riječ o njoj? (Pj 8,8 Vg) – naša je sestra još djevojčica – kako ćemo joj govoriti ako ne razumije?

želi da mu često, prisno i bez straha govorimo

Bog hoće da ga se bojimo kao moćna i strašna Gospodara onda kada preziremo njegovu milost. Kada ga, naprotiv, ljubimo, on hoće da se prema njemu odnosimo kao prema najdražemu prijatelju kojega imamo. Dakle, želi da mu često, prisno i bez straha govorimo.

Iz knjige „Razgovarati s Bogom“ sv. Alfonza Marije Liguorija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh