Duhovnost

ISUS GOVORI FAUSTINI I TEBI

OHRABRENJE On zna što čini „Prepusti Jahvi putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi.“ (Ps 37,5)

OHRABRENJE On zna što čini

Foto: Shutterstock

 

„Tvoja dužnost je da budeš vjerna mojoj milosti…“ (Dn 1650)

Može učiniti da se osjećam napušteno, učiniti da klonem duhom, sakriti moju budućnost od mene. Ipak, On zna što čini…

Razmatranje

„Bog me je stvorio za točno određenu službu. Povjerio mi je određeni posao koji nije povjerio nikome drugome. Ja imam svoje poslanje. Možda ga nikad neću znati u ovom životu, ali bit će mi rečeno u onome. Karika sam u lancu koja povezuje ljude.

Nije me stvorio za ništavnost. Činit ću dobro; vršit ću njegovo djelo. Bit ću anđeo mira, propovjednik istine u svom mjestu, i držat ću njegove zapovijedi.

Stoga se uzdam u njega, štogod bilo, ne mogu biti odbačen. Ako sam u bolesti, moja bolest nek’ mu služi. Ako sam u zbunjenosti, moja zbunjenost nek’ mu služi. Ako sam u tuzi, moja tuga nek’ mu služi. On ništa ne čini uzalud. On zna što čini. Može mi oduzeti prijatelje. Može me baciti među strance. Može učiniti da se osjećam napušteno, učiniti da klonem duhom, sakriti moju budućnost od mene. Ipak, On zna što čini.“ (sveti John Henry Newman)

Molitva

„Anđeo čuvar mi je rekao: ‘Tu je tvoje prijestolje za vjernost u vršenju Božje volje.’“ (Dn 683) Gospodine, neka bude volja tvoja.

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

LJETNI POPUSTI DO 31. srpnja knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni za 88 umjesto 110 kuna – ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh