Duhovnost

OGRANIČENOST LJUDSKE SPOZNAJE // Ne stavljaj upitnik ondje gdje je Bog odavno stavio točku

Kada povjeruješ u Boga, iz daljnje perspektive vidjet ćeš da si dobio najbolji mogući odgovor…

Mnogo smo puta svjedočili da nije uvijek lako prihvatiti Božju volju, pogotovo kada se iz naše perspektive čini teška i bolna, ali ona je jedino rješenje.

„Povuci se u sebe i sačekaj dok se prašina vanjskog svijeta i sjaja smiri i tada ćeš vidjeti istinu”

Kada nešto nije onako kako smo zaželjeli i odlučili, onda znamo postavljati bezbroj pitanja. Zašto ovo, zašto ono, zašto ja, zašto ne drugi? Ali Bog se ne koristi previše riječima, jer zna da čovjek može imati sve argumente i dokaze, i da opet neće vjerovati ako ne želi, ili s druge strane ako želi vjerovati, povjerovat će bez istih. Zato, ne stavljaj upitnik ondje gdje je Bog odavno stavio točku. Povuci se u sebe i sačekaj dok se prašina vanjskog svijeta i sjaja smiri i tada ćeš vidjeti istinu.

Mnoge stvari u svijetu danas su upitnik i ostat će skrivene, ali u većini slučajeva,  problem je u nama; problem je što je naše srce maleno i ne može prihvatiti odgovor, što ne može primiti odgovor dok je okno kroz koje gledamo svijet nečisto. Bog želi očistiti naše srce da bismo razumjeli zašto se i kako sve oko nas događa. On nas na taj način uči da se pouzdajemo  u njega, potiče nas da učimo i rastemo, te  tako dolazimo do odgovora.

„Vjerom dobivamo odgovor na svaki ‘zašto’ i ‘kako’”

Nekada više informacija i saznanja ne mijenjaju naše viđenje svijeta ako se nismo otvorili Bogu. Vjerom dobivamo odgovor na svaki ‘zašto’ i ‘kako’ u svijetu. Postavljanjem novih i dodatnih pitanja dolazimo do novih enigmi i sumnja, te se počinjemo vrtjeti u začarani krug iz kojega nema izlaza. Pitanje koje postavljamo nije često znak naše potrage za znanjem i istinom, nego znak ne prihvaćanja onoga što primamo.

Kada povjeruješ u Boga, iz šire perspektive vidjet ćeš da si dobio najbolji mogući odgovor. Shvatit ćeš da ti je Bog dao mnogo bolje od onoga što si i mogao zaželjeti i zamisliti, ali vjerojatno si ti u svojoj glavi imao sliku samo onoga što si želio i to te ograničilo. Zato, vjeruj da ni sam ne možeš zamisliti i dati si bolje od onoga što ti Bog može dati. Prihvati to!

Autor: Novizivot.net (Duhovnost.net)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh