Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Odričem se sotone, svih njegovih djela, svakog utjecaja na moj brak, moj život, moju obitelj

5 min

RAZMATRANJE I MOLITVA


Predajem ti danas svoj brak Oče. Predajem ti sebe kao supružnika, predajem ti sve svoje ispravne i krive poglede, motive i djela, svoju ustrajnost i padove, predajem ti ponovno danas Oče dan našeg vjenčanja i želim ti reći hvala ti što sam pred tobom mogao/la izreći obećanje i pristupiti u sakrament ljubavi kojim si baš mene i supružnika sjedinio u jedno tijelo da odražavamo tvoju sliku na zemlji, da budemo svjedoci tvoje ljubavi, da odgajamo i podižemo nove naraštaje. I zbog toga ti neizmjerno hvala! Hvala ti što sam danas živ/a, što si baš mene htio i odredio za vječnost, što si meni dao taj neizmjeran dar da budem kroz brak dio tvoga stvaralačkog nauma i zajedništva s tobom, a sve si to zamislio kroz zajedništvo s mojim/mojom suprugom. Hvala ti na mome supružniku i što si nju/njega odredio za vječnost.  No, muči me Gospodine što u dubini srca na sve to prečesto ne gledam tako, ne osjećam tako, a zbog određenih situacija u braku možda i ne vjerujem da je tako.

Tvoja mi Riječ kaže da je vjera bez djela mrtva. (Jak 2, 26)

Ne mogu vidjeti i shvatiti da kroz teške trenutke u braku mogu svojim djelima zaslužiti nebo, da su baš ti trenuci prilika da budem svojim djelima ljubavi i poštovanja svjedok svome supružniku, djeci, prijateljima, drugim brakovima i obiteljima. Prečesto ne vidim da su to trenuci na koje me pozivaš kada kažeš, „Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom. Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga; a tko izgubi život svoj poradi mene i evanđelja, spasit će ga.“ (Mk 8,34-35) Ne vidim da su to trenuci i prilika kada se moja djela zapisuju za vječnost i da će me ta djela opravdati onoga dana kada dođem pred tebe, da time spašavam svoj život, a ne inatom, opravdavanjem i sebičnim postupcima.  No, mislim si često, vjerujem u Boga i time sam opravdan. Ali tvoja mi Riječ kaže da je vjera bez djela mrtva. (Jak 2, 26), te „Što koristi, braćo moja, ako tko rekne da ima vjeru, a djela nema? Može li ga vjera spasiti?“ (Jak 2,14) Oče, odričem se danas svakog opravdavanja, svake krive slike koju sam sam/a stvorio/la za spas svoga braka, sve gdje su moja djela kriva i grešna. Kajem se Isuse, oprosti mi!

Želim ustrajati, odlučujem se izgubiti svoj život za Krista jer jedino ću ga tako spasiti i biti blagoslov za svoj brak

No posebno ti predajem Isuse svaku ranu preko koje sotona u moje misli, moje srce, moje biće upisuje duha žalosti, zbunjenosti, tuge, slabosti, ljutnje, nezainteresiranosti, bezvoljnosti, okrivljavanja, nedjela! Odričem se sotone, svih njegovih djela, svakog utjecaja na moj brak, moj život, moju obitelj i zazivam u Isusovo ime iscjeljenje svojih emocija, stavova, rana! Želim svojim djelima biti svjedok u svome braku i pokazati supružniku da je u meni Krist, želim ustrajati, odlučujem se izgubiti svoj život za Krista jer jedino ću ga tako spasiti i biti blagoslov za svoj brak!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Odluka je ključ svega. Baš onda kada se osjećaš loše, to su trenuci kada se odluči zavapiti Bogu, reći mu nešto poput „Isuse, smiluj se meni grešniku, odagnaj od mene svako zlo“. Odluči se i kreni, vidjet ćeš kako će tvoja djela i vjera porasti, kako će pritisak otići, malo po malo. Ali zapamti, budi ustrajan/a jer vjerovao/la ti to ili ne, sotona se bori svake sekunde da uništi tvoj brak, zato je bitno zazivati pomoć Neba, da budemo budni i svjesni toga!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh