Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Odlučim drugačije, želim bolje u braku i za brak, no zašto često sve te prepreke, težina, gubljenje volje, pritisci?

RAZMATRANJE I MOLITVA


Gospodine koja je to borba, kada krenem i želim promijeniti stvari u svome braku. Često mi u prvi tren izgleda sve još gore, kao da gubim odnos s tobom, ne osjećam te, kao da se situacije oko mene, u braku, obitelji, pa i na poslu, svakidašnjim okolnostima još više „zahuktaju“ i baš osjećam pritisak. Ne da mi se moliti, emocije kao da su potisnute, barem one pozitivne, one koje bi me trebale „držati“, one u kojima te osjećam da si blizu, da mi pomažeš, da si tu, da se mogu i imam na koga osloniti. Ali kao da često u tim trenucima kada ja želim bolje, kao da i to kopni. Zašto je to tako Gospodine, zašto ispada da su stvari još gore, da mi je sve teže? Često i odustanem jer ne mogu, ne mogu se sa time boriti, ne da mi se ni tebi ponekad uteći jer jednostavno kao da nemam potrebu, s jedne strane, dok s druge kao da me nešto vuče k tebi. A znam da je „život“ moga braka, temelj moga braka u tebi, znam da moj brak bez tebe ni nema puni smisao, nema vodstva, jer sâm sa svojom snaga ne mogu.

Kao da me netko doslovno želi odvesti od onoga što znam da me čeka kod tebe; mir, sreća, snaga da ljubim

No zašto sve te prepreke, težina, gubljenje volje, pritisci? Kao da me netko doslovno želi odvesti od onoga što znam da me čeka kod tebe; mir, sreća, snaga da ljubim i poštujem supružnika napose onda kada je on/a izranjen/a, kada ga/ju povrijedim, kada je možda i bezobrazan/na, ne voli i ne poštuje, kada ustvari vapi za ljubavlju, treba ju, znam da mi samo ti možeš dati ispravan pogled i snagu da ne reagiram burno, ljutito, već vidim u njemu/njoj tebe, jer za to si me upravo i stavio, između ostalog, u brak sa mojim supružnikom. Ali pitam se, zašto je tako teško i zašto sve te prepreke ponekad? Baš iz razloga što istina oslobađa, baš zato što u istini i ispravnim postupcima zaslužujem nebo, obraćam svoga supružnika Kristu, blagoslivlja se naš brak, raste naša obitelj, osjećam se sretno i blagoslovljeno bez obzira na sve, ali sotoni je cilj da to uništi, da do toga ne dođe, da mi prikaže sliku braka i obitelji iskrivljeno, da me odvrati od tebe Kriste. I zato kada se odlučim, kreće ta borba, napast.

Isuse, znam da je jedna iskrena, ponizna molitva dovoljna da ti oslobodiš moje srce od krivih pogleda i da krenem prema Istini

Upravo mi ta „težina“ biti znak da kažem, baš ću sad ustrajati, ODLUČITI se ustrajati, ma kako se osjećao/la, ma što mi emocije govore, jer znam da je to prijelomni trenutak koji može obnoviti moj brak, odnos, srušiti barijere, pokazati da volim i poštujem i zasigurno na koncu biti voljen/a i poštovan/a. Isuse, znam da je jedna iskrena, ponizna molitva dovoljna da ti oslobodiš moje srce od krivih pogleda i da krenem prema Istini. Predajem ti svoje srce, molim te izlij na mene Duha Ustrajnosti i Mudrosti da se u teškim trenucima mogu odlučiti ustrajati i prepoznati zamke zloga koji želi uništiti moj brak i moju obitelj. Daj da osjetim tvoga Duha koji me podiže i obnavlja!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Možda jedna od najtežih stvari, koje često zaboravimo je da kada se odlučimo, još jednom naglašavamo, ODLUČIMO, krenuti drugačije, pokrenuti ćemo nebo, ali tu pokrećemo i protivnika koji je svjestan što će se dogoditi i želi to spriječiti. Bitno je zato ustrajati u odluci do kraja uz Božju pomoć, jer često izgubimo blagoslove koji trebaju stići jer nas zavaraju okolnosti, emocije i to što supružnik ne uzvraća ono što nam treba ili uzvrati, ali ne onako kako smo očekivali. Sjetimo se, ispravne i svete stvari ne radimo zato da bi nam bilo uzvrćeno, iako je to najbolji način da na koncu dobijemo što nam treba, već zato jer je to ispravno i Božja zapovijed ljubavi. Pitanje je želim li ustrajati, odlučiti se, čeznuti za pravom istinom…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh