Duhovnost

ODGOVARA TALIJANSKI EGZORCIST RAUL SALVUCCI // Što s đavlima i vračarskim urocima? Donosimo serijal pitanja i odgovora iz istoimene knjige talijanskog egzorcista Raula Salvuccija, koja iz tiska izlazi početkom rujna 2017.

Foto: Pixabay

 

Pitanje:

Molimo te da pobliže objasniš koje bi to bile kategorije osoba kojima se želiš obratiti. Je li uistinu stvarna ta skrivena i istodobno golema patnja kojoj su izloženi sinovi i kćeri našega društva, uslijed zlokobne Sotonine reakcije? Što te po tom pitanju najviše osupnjuje?

Odgovor:

Golema količina ljudske patnje koju sam susreo u svojoj službi duboko je označila moj život i postupno me je dovela do intenzivna sazrijevanja.

Tolike sam suze, bezbroj suza, zajedno s neizrecivim očajem, prikupio od onih koji ih nisu bili kadri suspregnuti zbog tolikih beznadnih krahova, tolikih poriva za samoubojstvom. Sve to uzrokovano je neobjašnjivim činjenicama koji zastrašujućom progresivnošću razaraju život, obitelj, zdravlje, osjećaje, posao; potkopavaju učenje i karijeru; rađaju strahovima i nesigurnostima. A sve to nenadano, bez objašnjenja, kad se sve činilo da protječe dobro.

Dva čimbenika često zaoštravaju veličinu ove tragedije:

– dug, neučinkovit i često skup križni put kod kartomanata, magova, vračeva, parapsihologa, u tjeskobnoj potrazi koja u praksi samo pogoršava problem;

– podsmjeh i odbijanje koje doživljavaju mnogi praktični vjernici kad se obrate svojim župnicima i prijateljima svećenicima: „Nemoj vjerovati u te budalaštine, otiđi psihijatru!“

Toj skupini neshvaćenih i ismijanih ljudi koji trpe posvećujem svoje djelovanje.

U svojim sam razgovorima sakupio srž mnogih iskustava i borbi koje sam prošao kako bih spasio toliku braću. Vjerujem da na taj način mogu uputiti mnoge smjernice, ali i uliti sigurnost: itekako je moguće izaći iz tih stanja; dovoljno je pronaći i potom slijediti jedini ispravni put koji dovodi do oslobođenja.

„Zašto mi, Gospodine, stavljaš na put tolike patnje kad sam nemoćan da ih sve sam odagnam?“

Povjerit ću vam nešto: u svojoj sobi imam golemo raspelo (oko metar visine), repliku raspela koje je u crkvi sv. Damjana progovorilo sv. Franji. Često se, po povratku u svoju sobu u kasni sat, nakon što sam nazočio nebrojenim ljudskim dramama, zaustavim u molitvi pred tim likom i slomljena srca upitam Isusa: „Zašto mi, Gospodine, stavljaš na put tolike patnje kad sam nemoćan da ih sve sam odagnam? Hoće li ovo izlaganje u mojoj knjizi biti uslišanje mojih molitava i omogućiti drugima razumijevanje tih situacija?“.

Molitve smo preuzeli iz knjige „Što s đavlima i vračarskim urocima?” talijanskog egzorcista Raula Salvuccija. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Što s đavlima i vračarskim urocima?“

Ovaj cjeloviti priručnik – koji je već postao klasik – sadrži pojašnjenja svih aspekata zagonetne stvarnosti okultnog svijeta. Jasan i potkrijepljen rezultat je duga proučavanja brojnih kvalificiranih egzorcista, svećenika i laika.

Namijenjen je:

  • svima koji žele otkriti jesu li pogođeni silama zla
  • onima koji doživljavaju duhovne napade te im treba oslobođenje
  • pastirima Crkve koji žele poučiti i voditi vjernike prema oslobođenju od zla
  • članovima Crkve i društva koji žele rasvijetliti i pojasniti misteriozne pojave.

Napisan je jednostavnim i svima razumljivim stilom.

 

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh