Duhovnost

ODGOVARA SVEĆENIK // Koje korake poduzeti da moj odnos s Isusom postane osoban „Prvi je korak Jeruzalem, drugi Hebron, treći Debir, četvrti Negeb…“

Koje korake poduzeti da moj odnos s Isusom postane osoban

Koje korake poduzeti da moj odnos s Isusom postane osoban?


Odgovor:

Prvi je korak Jeruzalem, drugi Hebron, treći Debir, četvrti Negeb. Tako to gledam u vlastitu životu. Možda to nesavršeno ostvarujem, ali je tako. Provodim petnaest minuta u svojoj ćeliji pred Licem Gospodnjim, iza zatvorenih vrata i s isključenim telefonom. Zatim čitam Božju riječ. Najčešće negdje između devet ili deset sati uvečer, ponekad i između deset i jedanaest. To je moj Jeruzalem. To mi pruža mir, oslobađa me strahova i nesigurnosti. Ne činim to zato da bih sebe ozdravljao, već zato što jednostavno želim biti s njim, sa svojim Bogom. To je prioritet.

„To je tako neobična Božja prisutnost, prisutnost odsutnosti, takav doživljaj Boga koji mi se daje osjetiti…“

Hebron je moja zajednica. I to je odnos s Isusom. Teška mi je pomisao da i ja za nekoga mogu biti „teškim Isusom“. Debir je čitanje Biblije, najčešće uvečer ili po noći. Na koncu Negeb, odnosno osamljenost, pustoš. To je tako neobična Božja prisutnost, prisutnost odsutnosti, takav doživljaj Boga koji mi se daje osjetiti. U mom je životu to svakodnevna pojava. Ako mi pođe za rukom ostvariti sve te četiri stvari, onda moj odnos s Isusom nije iluzija, nije dojam koji na mene ostavlja sjajno napisana knjiga pa da mi se čini da i ja to doživljavam. To su činjenice.

Ulomak iz knjige „U potrazi za Božjim duhovnicima” autora patera Augustyna Pelanowskog. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „U potrazi za Božjim duhovnicima“

Kako pronaći duhovnika?

Kako se zaljubiti u Bibliju?

Gotovo dvadeset godina imam teškoće s masturbacijom. Ni molitva ni terapija ne pomažu. Što mi, oče, predlažete?

Kako mogu izići na kraj sa strahovima iz djetinjstva, a koji snažno utječu na moj život?

Kako čitati Sveto pismo, sustavno ili nasumce?

Koje korake poduzeti da moj odnos s Isusom postane osoban?

Kako prepoznati Božji odgovor na pitanje u konkretnoj stvari?

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh