Osobni razvoj

ODGOVARA MUŽ S ISKUSTVOM

Zašto nije dobro žaliti se prijateljima kad se posvađaš sa ženom Muževi i žene, evo zašto je potreba za „ispuhivanjem” samo mit! ;-)

Zašto nije dobro žaliti se prijateljima kad se posvađaš sa ženom

Foto: Shutterstock

Pitanje:

Zašto nije dobro žaliti se prijateljima kad se posvađaš sa ženom?

Odgovor:

Uvijek lijepo govorite jedno o drugome. Na kraju krajeva, vi ste odabrali jedno drugo. Momci, ako je vaša žena baš takva oštrokondža, što onda to govori o vama? Ako se neprestano žalite na svoju ženu, onda sami djelujete jadno. Ako tko u vašoj prisutnosti loše i podcjenjujuće govori o svojoj ženi, ne sudjelujte u takvu razgovoru, niti ga podržavajte. To je prigoda da se vježbate u razboritosti i čistoći govora, a te će kreposti tada početi prožimati i vaš bračni odnos. Možda ćete se i sami iznenaditi koliko takva promjena stajališta može dobro djelovati na vaš odnos prema njoj i brak općenito.

„Ispuhivanje” pred drugima ni na koji način ne popravlja vaš odnos

Ne morate se pretvarati da je uvijek sve savršeno, ali također nema potrebe da svoj prljavi veš izlažete očima javnosti. Potreba za „ispuhivanjem“ samo je mit; sjetite se kako peče kada dođete u dodir s vrućom parom. Naravno, ovdje ne govorim o iskrenu povjeravanju dobru prijatelju kada imate problem. Kada se tako „ispušete“ pred drugima, onda možda nakratko osjećate olakšanje, ali time se ni na koji način ne popravlja vaš odnos s njome. Ako iz kojeg razloga nešto u vašem braku izaziva takvu negativnu i burnu reakciju, svojoj ženi dugujete da to pred Boga iznesete u molitvi, razaberete zašto tako reagirate i onda s njome razgovarajte u četiri oka.

(…)

Joel Schmidt je u braku s Lisom devet godina i zasada imaju troje djece: Lucy (5), Jude (2) i Lydiju (mjesec dana). Na posljednjoj je godini đakonske formacije. U suradnji sa svojom biskupijom pokrenuo je službu za pružanje potpore bračnim parovima koji su doživjeli spontani pobačaj, koji su rodili mrtvorođenče ili izgubili dijete. Također oboje pišu za različite katoličke portale, uključujući i svoj, ThePracticingCatholic.com. Ondje objavljuju tekstove o svojim nastojanjima da na radostan način živimo svoju katoličku vjeru. Rado se odazivaju kao govornici na bračnim i obiteljskim susretima. Joel je po struci doktor biokemije te radi na različitim znanstvenim istraživanjima.

 

Iz knjige „Putokaz za nebo za prave muškarce katolikeRandyja Haina. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

O knjizi „Putokaz za nebo za prave muškarce katolike”

Svakoga sata svakoga dana stvaramo navike koje oblikuju naše ponašanje i o kojima ovisi gdje ćemo provesti vječnost. Jednom, kada ovozemaljski život završi, bit će prekasno mijenjati ih. Usred ludog ritma današnjice, pretrpanih rasporeda, svega onoga što tako lako odvlači pozornost, ova knjiga nudi provjerene „aplikacije” koje je Bog osmislio da bismo postali muškarcima kakvima on želi da budemo. Služite se njima! Vaša obitelj računa na vas.

„Ako već želimo biti buntovnici, pobunimo se onda protiv svijeta i hodimo putem u nebo koji vodi kroz Katoličku crkvu.” (Autor)

put do istine knjiga

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za naše nove naslove, pogodnosti i popuste!

Kako biste newsletter primali e-mailom – prijavite se ovdje. Za primanje newslettera na WhatsAppu prijavite se ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh