Osobni razvoj

ODGOVARA MUŽ S ISKUSTVOM Što kada u braku dođe do teškoća? Evo kako se boriti s neizbježnim izazovima u braku i odgoju djece? :)

Što kada u braku dođe do teškoća?

Foto: Shutterstock

Pitanje

Što kada u braku dođe do teškoća?

Odgovor

Složite se oko toga da se nećete uvijek slagati

Ponekad je teško. Ne slažem sa starim klišejom da u braku supružnici sudjeluju svaki s po 50 %, nego da bi trebalo biti da su oboje unutra 100 %. Muž i žena trebaju biti spremni u brak uložiti sve što imaju, ništa ne zadržavajući za sebe. Kada dođu problemi, onda trebaju ujediniti snage, a ne da svaki pobjegne na svoju stranu. Najgore je kada Lisa i ja počnemo predbacivati jedno drugome. Uzvraćanje udarca drugomu ne može se opravdati time što je drugi prvi počeo. Na nama je da rastemo u razumijevanju i milosrđu.

Izvrstan savjet: Ne ulazite u raspravu što je tko rekao!

Još na početku braka naši su nam kumovi dali još jedan izvrstan savjet: ne ulazite u raspravu što je tko rekao, ako je to bio uzrok sukoba. Oboje ćete biti uvjereni da ste u pravu („Znam što sam rekao“, ili: „Znam što sam čuo.“) i iz toga začaranog kruga nema izlaza. Možete se složiti oko toga da se nećete uvijek slagati i pronađite zajedno način da krenete dalje. Neka vaš fokus bude na tome da zajedno rješavate problem, a ne da prstom upirete jedno u drugoga.

(…)

Joel Schmidt je u braku s Lisom devet godina i zasada imaju troje djece: Lucy (5), Jude (2) i Lydiju (mjesec dana). Na posljednjoj je godini đakonske formacije. U suradnji sa svojom biskupijom pokrenuo je službu za pružanje potpore bračnim parovima koji su doživjeli spontani pobačaj, koji su rodili mrtvorođenče ili izgubili dijete. Također oboje pišu za različite katoličke portale, uključujući i svoj, ThePracticingCatholic.com. Ondje objavljuju tekstove o svojim nastojanjima da na radostan način živimo svoju katoličku vjeru. Rado se odazivaju kao govornici na bračnim i obiteljskim susretima. Joel je po struci doktor biokemije te radi na različitim znanstvenim istraživanjima.

Ulomak iz knjige „Putokaz za nebo za prave muškarce katolike” autora Randyja Haina. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Putokaz za nebo za prave muškarce katolike”

Svakoga sata svakoga dana stvaramo navike koje oblikuju naše ponašanje i o kojima ovisi gdje ćemo provesti vječnost. Jednom, kada ovozemaljski život završi, bit će prekasno mijenjati ih. Usred ludog ritma današnjice, pretrpanih rasporeda, svega onoga što tako lako odvlači pozornost, ova knjiga nudi provjerene „aplikacije” koje je Bog osmislio da bismo postali muškarcima kakvima on želi da budemo. Služite se njima! Vaša obitelj računa na vas.

„Ako već želimo biti buntovnici, pobunimo se onda protiv svijeta i hodimo putem u nebo koji vodi kroz Katoličku crkvu.” (Autor)

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh