Osobni razvoj

ODGOVARA MUŽ S ISKUSTVOM Koji je ključ sretna braka? Ovo je glavna stvar zbog koje bračni par ostaje zajedno i koja čini brak uspješnim! <3 : )

Koji je ključ sretna braka?

Pitanje

Koji je ključ sretna braka?

Odgovor

Glavna stvar zbog koje bračni par ostaje zajedno i koja čini brak uspješnim

Ustrajnost. U obredu vjenčanja supružnici jedno drugomu obećaju: „Ljubit ću te i poštovati u sve dane života svoga.“ U brak se ne ulazi s uvjetima. Na to su nam ukazali upravo naši kumovi tijekom priprave za brak. Oni su nam rekli da glavna stvar zbog koje bračni par ostaje zajedno i koja čini brak uspješnim nije ljubav, nego posvećenost i odanost jednoga drugomu. Uvijek će biti dana kada prema onom drugome ne osjećamo ludu ljubav i to je normalno; osjećaji dođu i odu. Drugi prijatelji su nam pak jednom prilikom rekli: „Bez obzira što se događa, bez obzira zbog čega se svađate, svoj brak nikada ne dovodite u pitanje.”


Milost koja se izlijeva po sakramentu braka

Značenje izraza „u dobru i u zlu” teško je uistinu pojmiti ako se brak ne shvaća kao sakrament. Zaista nema smisla da dvoje sebičnih, ranjenih i grešnih osoba zauvijek ostane jedno uz drugo; dakle nešto drugo mora biti na djelu. Božja se milost po sakramentu braka izlijeva na to dvoje ljudi, preobražujući ih iz osoba koje bi ugađale samima sebi u osobe koje se žrtvuju za drugoga.

Sigurnost da onaj drugi neće pobjeći kad zaškripi

Muž i žena oboje moraju biti spremni izložiti sebe radi dobra onoga drugoga. Potrebno je velika hrabrost da u braku ne bismo ništa radili s prethodnom kalkulacijom, ništa ne zadržavajući za sebe, a to je jedino moguće kada supružnici znaju da ona druga osoba neće „pobjeći“ čim se pojavi prvi problem. Oni računaju na njihovu ljubav i kada pogriješe. (…)

Joel Schmidt je u braku s Lisom devet godina i zasada imaju troje djece: Lucy (5), Jude (2) i Lydiju (mjesec dana). Na posljednjoj je godini đakonske formacije. U suradnji sa svojom biskupijom pokrenuo je službu za pružanje potpore bračnim parovima koji su doživjeli spontani pobačaj, koji su rodili mrtvorođenče ili izgubili dijete. Također oboje pišu za različite katoličke portale, uključujući i svoj, ThePracticingCatholic.com. Ondje objavljuju tekstove o svojim nastojanjima da na radostan način živimo svoju katoličku vjeru. Rado se odazivaju kao govornici na bračnim i obiteljskim susretima. Joel je po struci doktor biokemije te radi na različitim znanstvenim istraživanjima.

Ulomak iz knjige „Putokaz za nebo za prave muškarce katolike” autora Randyja Haina. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Putokaz za nebo za prave muškarce katolike”

Svakoga sata svakoga dana stvaramo navike koje oblikuju naše ponašanje i o kojima ovisi gdje ćemo provesti vječnost. Jednom, kada ovozemaljski život završi, bit će prekasno mijenjati ih. Usred ludog ritma današnjice, pretrpanih rasporeda, svega onoga što tako lako odvlači pozornost, ova knjiga nudi provjerene „aplikacije” koje je Bog osmislio da bismo postali muškarcima kakvima on želi da budemo. Služite se njima! Vaša obitelj računa na vas.

„Ako već želimo biti buntovnici, pobunimo se onda protiv svijeta i hodimo putem u nebo koji vodi kroz Katoličku crkvu.” (Autor)

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh