Roditelji i djeca

DR. EMERSON EGGERICHS

Odgajanje djece: Što se događa kad stavimo svoje slabosti pred Isusa i molimo da nam pomogne Dr. Emerson Eggerichs kaže kako njegova supruga Sarah često zna reći: „Mislila sam da sam duhovno zrela prije nego što sam imala djecu...” Uistinu, djeca nas dovode do toga da shvatimo da nemamo svu potrebnu unutarnju snagu i mudrost u svojem duhu. Što tada učiniti?

Odgajanje djece Što se događa kad stavimo svoje slabosti pred Isusa i molimo da nam pomogne

Sarah je često ponavljala: „Mislila sam da sam duhovno zrela prije nego što sam imala djecu. Onda sam, nakon što sam dobila djecu, uvidjela koliko još moram rasti.“ Drugim riječima, djeca nas dovode do toga da shvatimo da nemamo svu potrebnu unutarnju snagu i mudrost u svojem duhu da bismo bili osoba kakva moramo biti. Kad nam to postane jasno, možemo se opravdavati i kriviti svoju djecu ili priznati da nam je potreban Bog. Usto trebamo shvatiti da se Bog služi našom djecom u našim životima, a ne obratno.


„Tako i Duh potpomaže našu nemoć“ (Rim 8,26)

Kada priznamo svoja ograničenja i slabosti, otkrivamo što je Pavao mislio u Drugoj poslanici Korinćanima 12, 9: „Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje.“ Sarah i ja nastojali smo primijeniti to načelo stavljajući svoje slabosti pred Isusa i moleći njegovu milost da nam pomogne odgajati kako on želi. Stalno smo tražili njegovu pomoć. Ali duboko u sebi prepoznali smo da smo prvo trebali Boga. Znali smo da se Bog želi služiti našom djecom u našim životima. Sarah svjedoči da je produbila svoju vjeru i poslušnost dok je naučila zahvaljivati u situacijama u kojima je izgubila kontrolu. Sarah je odlučila slaviti i hvaliti Boga u trenutcima kušnje, a takvih je bilo u izobilju!

„Zahvaljivanje je postalo moja poveznica s Gospodinom“, kaže Sarah. „Zahvala me je podsjetila na to što je Bog u stanju učiniti i učinila moje molitve snažnijima, navodeći me da tražim pomoć od Boga, a ne da se usmjerim na problem, što donosi mir. Uistinu, našla sam mir u čekanju.“

Jedno je posvetiti svoju obitelj Bogu javno u crkvi, a sasvim nešto drugo kontinuirano predavati svoju djecu Gospodinu

Mogu li vas pozvati da sa svojom suprugom ili svojim suprugom priznate pred Gospodinom da vam je potrebna njegova pomoć? Možda ste zanemarili predavati svoju obitelj Isusu. Možda ste zaboravili moliti: „Gospodine, ne moja, nego tvoja volja neka bude u ovoj obitelji.“ Jedna je stvar posvetiti svoju obitelj Bogu javno u crkvi, što je važan događaj, koji smo mnogi učinili, a sasvim je nešto drugo kontinuirano predavati svoju djecu Gospodinu. Možda se previše trudite svojim silama. Vjerojatno znate izreku: „Neka Bog bude Bog“, i svakako ju primijenite na sebi. Zapamtite redak Zaharija 4, 6b i molite ga često sa svojom djecom: „’Ne silom niti snagom, već duhom mojim’, riječ je Jahve nad vojskama.“

I još nešto. Dok tražimo Božju pomoć, potičimo svoju djecu da rade isto. Dok im svjedočimo svoju ovisnost o Gospodinu, možemo gajiti takvu vjeru kod svoje djece. Tako se gradi obitelj. Jonathan i njegova žena već su naučili svojega dvogodišnjeg sina Jacksona Ps 118, 7: „Jahve je sa mnom, pomoć moja…“

Iz knjige „Ljubav i poštovanje u obitelji” autora dr. Emersona Eggerichsa. Do nedjelje, 15. srpnja, knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 70 kuna (redovna cijena iznosi 100 kuna). Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Posebna pogodnost za sve naše kupce: poštarina za narudžbu u vrijednosti do 200 kn iznosi svega 10 kn dok je za narudžbu iznad 200 kn besplatna!

O knjizi “Ljubav i poštovanje u obitelji”

Autor je potpuno uvjeren da Biblija sadrži tajnu zdrava i sretna obiteljskog života te je svoju djecu odgajao prema biblijskim načelima. U ovoj knjizi navodi primjere iz vlastitog iskustva, kao i iz iskustva svoje supruge i troje djece.
Knjiga pogađa bit obiteljskih problema vodi obitelj da postane funkcionalna na način kako je to Bog zamislio.

Čuti Boga u snovima

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh