Duhovnost

POSTAT ĆEŠ MAJKA SINA BOŽJEG

Odakle je Marija mogla znati da nije riječ o vražjoj obmani? Što god dolazi od Boga, potvrđuje se u događajima!

Foto: Pixabay


 

Raščlanila je svaku riječ koju je čula od njega (Gabrijela)

Kako je Mirjam spoznala tu nevjerojatnu poruku da će postati Majka Sina Božjeg? Odakle je mogla znati da nije riječ o vražjoj obmani? Mirjam se zbunila čuvši Gabrijelov glas, ali je razmislila o tome što znače njegove riječi. Raščlanila je svaku riječ koju je čula od njega. Skupina je metodista iz Afrike nakon gorljive pastorove propovijedi o tome kako je Isus hodao po vodi u euforičnom raspoloženju isplovila na jezero i uz povike „aleluja“ bacila se u bezdan. Utopili su se jer su svoje osjećaje držali Božjom voljom. U Propovjedniku stoji: „… ljudsko je srce puno zla, ludost je u srcima ljudi dok žive…“

Ne daj da te vodi srce, nego samo riječ Božja!

Ne daj da te vodi srce, nego samo riječ Božja! Mirjam je, prije nego što je prihvatila Božju volju, provjerila je li to u skladu s riječima koje je znala iz Biblije. Gabrijel joj je izrekao riječi koje bijahu kombinacija proročkih objava.

Nije povjerovala zbunjujućem osjećaju straha koji je njome ovladao, nego je vijest koju je čula podvrgnula anđeoskoj prosudbi

Nije povjerovala zbunjujućem osjećaju straha koji je njome ovladao, nego je vijest koju je čula podvrgnula anđeoskoj prosudbi. Vjerojatno joj je njezin duhovni vođa, Josip, sve potvrdio, jer je i on imao istovjetne snove.

Najzad ju je Gabrijel uvjerio davši joj konkretni znak…

Najzad ju je Gabrijel uvjerio davši joj konkretni znak: Elizabeta bijaše u šestom mjesecu trudnoće premda je bila prestara da bi začela. Što god dolazi od Boga, potvrđuje se u događajima.

Iz knjige „Valovi milosti“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh