Svjedočanstva

SVAĐA S BOGOM

„Od sad živim kao huligan, nečistim životom. Ako ti je stalo do mene, dođi i potraži me!“ Svjedočanstvo Orestea Pesarea, dugogodišnjeg direktora Međunarodne službe katoličke karizmatske obnove (ICCRS), poznatog propovjednika i misionara ukoričeno je u knjizi Veliča duša moja Gospodina... Donosimo vam ulomak:

Foto: Pixabay

 

I tako sam se jedne noći, nakon mnogih napora, sjedeći i ispijajući pivo na pločniku u blizini moje kuće, počeo svađati s Bogom. Činio se odsutnim u mome životu pa sam mu rekao: „Mislim da ne postojiš. Tražio sam te koliko god sam mogao i nisam te našao.

Uvijek sam tužan, ljutit, usamljen… Više te neću tražiti

Uvijek sam tužan, ljutit, usamljen… Više te neću tražiti. Čak i ako postojiš, ne želim imati nikakve veze s tobom. Ne želim biti prijatelj s Bogom koji ne mari za moje napore da ga upoznam. Više me ne zanimaš.

Budući da su me učili poštivati druge, od sada ću živjeti kao huligan; i budući da su me učili da budem čist, od sada ću živjeti nečistim životom. Ako ti je stalo do mene, dođi i potraži me!“

Budući da su me učili poštivati druge, od sada ću živjeti kao huligan; i budući da su me učili da budem čist, od sada ću živjeti nečistim životom. Ako ti je stalo do mene, dođi i potraži me!“ I počeo sam živjeti na takav način!

Nastavak možete pročitati u novoj knjizi Biblioteke Figulus „Veliča duša moja… Duh Sveti na djelu u mom životu“ autora Orestea Pesarea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.  

Više o knjizi pročitajte ovdje, a možete ju kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh