Duhovnost

OD PRVE PEDESETNICE DO DANAS

VIDEO Pogledajte kako je Karizmatska obnova nastala i kako se razvijala Film „A New Pentecost – The Catholic Charismatic Renewal” (Nova Pedesetnica – Katolička karizmatska obnova) u četiri dijela prikazuje razvoj Katoličke karizmatske obnove od samih početaka.

FILM: Pogledajte kako je Karizmatska obnova nastala i kako se razvijala

Foto: Shutterstock


„Karizmatska obnova je blagoslov za Crkvu i za svijet!”

„A New Pentecost – The Catholic Charismatic Renewal” (Nova Pedesetnica – Katolička karizmatska obnova) film je koji, u četiri dijela, prikazuje razvoj Katoličke karizmatske obnove od početaka do danas.

Prvi dio, pod nazivom „Prva Pedesetnica”, povezuje Isusovo krštenje i izlijevanje Duha Svetoga na Pedesetnicu.

Drugi dio, „Rođenje Obnove”, sadrži molitvu pape Ivana XXIII. za nove Duhove, zatim događaje za vrijeme tzv. „vikenda u Duquesneu” te opisuje širenje Obnove.

Treći dio filma, „Pape pozdravljaju Katoličku karizmatsku obnovu”, započinje govorom upućenim Obnovi, koji je papa Pavao VI. održao na Duhove 1975. godine u Bazilici sv. Petra u Rimu a nastavlja se porukama pape Ivana Pavla II. te pape Benedikta XVI. koje su upućivali Obnovi.

Zadnji dio filma, „Internacionalna katolička karizmatska služba”, govori o Obnovi s međunarodnog gledišta.

Rečenicu „Karizmatska obnova je blagoslov za Crkvu i za svijet!” izrekao je 1975. godine papa Pavao VI. povodom 2. međunarodne konferencije voditelja Karizmatske obnove.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  •  
  •  
  •  
  •  

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh