Čitamo knjigu

ALEXANDER EGGER „ZOMBI“

Od mene je načinio novog čovjeka, iako to nisam ničim zaslužio Radostan sam što je Bog intervenirao u mom životu. Ako se toliko silno proslavio u mom životu, može se proslaviti i u životima drugih

Od mene je načinio novog čovjeka, iako to nisam ničim zaslužio

Foto: B.R.; LM Design

 

Da sam mogao birati, naravno da bih izabrao normalno djetinjstvo, kako bih mogao plivati, voziti bicikl, zabavljati se bez bolova. Radije bih bio jeo čokoladnu rođendansku tortu nego pirovo pecivo i zobene pahuljice s vodom. Ali mnogi pretrpljeni sati koje sam proveo sâm u krevetu i bolnici, neprestano se baveći sobom, u meni su proizveli nešto jedinstveno. Oblikovali su moju osobnost i ohrabrili me da budem svoj.

On može upotrijebiti poteškoće kako bi iz naših nebrušenih dijamanata, srca i osobnosti, izbrusio nešto dragocjeno

Vjerujem da je svaka poteškoća poput stube na stubištu izgradnje osobnosti, prema osobnosti koju je Bog zamislio za svoju djecu kad ih je stvorio. Puno se toga u životu mijenja – napustimo radno mjesto i odemo na drugo, novac nam iscuri kroz prste, suprug/supruga i naša djeca mogu otići – ali čovjek ne može izgubiti svoje srce i osobnost. Zato su oni dragocjeni i zato je Bogu dragocjen rad na njima. On može upotrijebiti poteškoće kako bi iz naših nebrušenih dijamanata, srca i osobnosti, izbrusio nešto dragocjeno. Kada čovjek prihvati svoju osobnost kao nešto dragocjeno, kao što ga je Bog odavno prihvatio, životne se okolnosti mogu mijenjati Božjom intervencijom.

Da sam na brdu učinio ono što sam namjeravao, bio bih danas ili mrtav ili u močvari samosažaljenja. Ali Bog je puno veći od mene i njegove su misli puno dalekovidnije od mojih

Radostan sam što je Bog intervenirao u mom životu. Ako se toliko silno proslavio u mom životu, može se proslaviti i u životima drugih. Od mene je načinio novog čovjeka, iako to nisam ničim zaslužio. Da sam na brdu učinio ono što sam namjeravao, bio bih danas ili mrtav ili u močvari samosažaljenja. Ali Bog je puno veći od mene i njegove su misli puno dalekovidnije od mojih, kao što kaže prorok Izaija: „Jer misli vaše nisu moje misli, i puti moji nisu vaši puti, riječ je Jahvina. Visoko je iznad zemlje nebo, tako su puti moji iznad vaših putova, i misli moje iznad vaših misli.“ (Izaija 55,8-9). To znači: On ima puno bolje misli o meni nego ja sâm.

Nevjerojatnu životnu priču i put ozdravljenja Alexandera Eggera pročitajte u knjizi „Iz ove se kože može. Moje čudesno ozdravljenje“ . Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Njegovi su ga razredni kolege zvali zombi. Alexander Egger slovio je za jedan od najtežih slučajeva oboljelih od neurodermatitisa u Njemačkoj i Austriji. Prvih 17 godina svoga života proživio je bez nade u ozdravljenje. Isprobao je brojne terapije, no većeg poboljšanja nije bilo. Sav očajan, jednog se dana uspinje na strmi obronak. Želi skočiti. Uto se prisjeća tajanstvenog susreta iz djetinjstva, i odustaje od te kobne namjere.

Obraća se Bogu i postupno u potpunosti ozdravlja!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh