Vijesti

OD 21. DO 26. KOLOVOZA // Započele pripreme za Svjetski susret obitelji 2018. u Irskoj Otac Bartlett istaknuo je da u Irskoj raste svijest o tom događaju i reakcije na susret su bile iznimno pozitivne jer svi znaju da je obitelj od temeljne važnosti za njihove živote.

Počelo je odbrojavanje za 9. svjetski susret obitelji koji će se održati sljedeće godine, od 21. do 26. kolovoza, u glavnom gradu Republike Irske – Dublinu.


Početkom ovoga tjedna nadbiskup Dublina, mons. Diarmuid Martin zajedno je s glavnim tajnikom događaja, o. Timothyjem Bartlettom, pokrenuo jednogodišnji program pripreme. Sveti Ivan Pavao II. ustanovio je Svjetski dan obitelji 1994. godine, a predstojeći će se događaj održati na temu „Evanđelje obitelji: Radost za svijet“.

Jednogodišnji program pripreme

Bartlett u razgovoru za Radio Vatikan govorio je o pripremama za događaj kao i o izazovima s kojima se obitelji u današnjem svijetu suočavaju. Napomenuo je da pripreme napreduju veoma dobro, dodajući da će na poziv pape Franje pripreme, kako u Irskoj, tako i u drugim zemljama svijeta, biti usredotočene da pomognu obiteljima dublje istražiti i promisliti sadržaj postsinodalne apostolske pobudnice Amoris Laetitia.

Izazovi s kojima se suočavaju obitelji

Govoreći o izazovima s kojima se današnje obitelji suočavaju, glavni je tajnik rekao da pitanje obitelji duboko dotiče živote svih ljudi. Istaknuo je da u Irskoj raste svijest o tom događaju i reakcije na susret su bile iznimno pozitivne jer svi znaju da je obitelj od temeljne važnosti za njihove živote.

Bartlett dodao je da probleme s kojima se suočavaju irske obitelji dijele i mnoge diljem svijeta, poput socijalnih potreba, siromaštva i drugih.

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh