Vijesti

OD 21. DO 26. KOLOVOZA // Započele pripreme za Svjetski susret obitelji 2018. u Irskoj Otac Bartlett istaknuo je da u Irskoj raste svijest o tom događaju i reakcije na susret su bile iznimno pozitivne jer svi znaju da je obitelj od temeljne važnosti za njihove živote.

Započele pripreme za Svjetski susret obitelji 2018. u Irskoj

Počelo je odbrojavanje za 9. svjetski susret obitelji koji će se održati sljedeće godine, od 21. do 26. kolovoza, u glavnom gradu Republike Irske – Dublinu.

Početkom ovoga tjedna nadbiskup Dublina, mons. Diarmuid Martin zajedno je s glavnim tajnikom događaja, o. Timothyjem Bartlettom, pokrenuo jednogodišnji program pripreme. Sveti Ivan Pavao II. ustanovio je Svjetski dan obitelji 1994. godine, a predstojeći će se događaj održati na temu „Evanđelje obitelji: Radost za svijet“.

Jednogodišnji program pripreme

Bartlett u razgovoru za Radio Vatikan govorio je o pripremama za događaj kao i o izazovima s kojima se obitelji u današnjem svijetu suočavaju. Napomenuo je da pripreme napreduju veoma dobro, dodajući da će na poziv pape Franje pripreme, kako u Irskoj, tako i u drugim zemljama svijeta, biti usredotočene da pomognu obiteljima dublje istražiti i promisliti sadržaj postsinodalne apostolske pobudnice Amoris Laetitia.

Izazovi s kojima se suočavaju obitelji

Govoreći o izazovima s kojima se današnje obitelji suočavaju, glavni je tajnik rekao da pitanje obitelji duboko dotiče živote svih ljudi. Istaknuo je da u Irskoj raste svijest o tom događaju i reakcije na susret su bile iznimno pozitivne jer svi znaju da je obitelj od temeljne važnosti za njihove živote.

Bartlett dodao je da probleme s kojima se suočavaju irske obitelji dijele i mnoge diljem svijeta, poput socijalnih potreba, siromaštva i drugih.

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh