Roditelji i djeca

KAKO PRAVI MUŠKARCI ODGAJAJU SVOJE KĆERI

Očevi, poručite svojim kćerima koliko su vrijedne i divne Recite joj, kada god je prilika, a i kad to nije, da je savršena upravo onakva kakva jest. To će joj značiti mnogo više od provokacija grupe ljubomornih djevojčica koje je žele povrijediti ružnim komentarom, a sve iz vlastite nesigurnosti.

Foto: Shutterstock

Važno je da pazite na sljedeće: ne čekajte da netko ili nešto poljulja samopouzdanje vaše kćeri pa da joj tek onda pomognete graditi. Svakoga dana možete joj, svojim riječima i postupcima, poručiti koliko je vrijedna i divna i tako ćete je sačuvati od negativnih misli. To ne znači da i ona ponekad neće pokleknuti pred uvjeravanjima svijeta da nije dovoljno lijepa.

Recite joj, kada god je prilika, a i kad to nije, da je savršena upravo onakva kakva jest. To će joj značiti mnogo više od provokacija grupe ljubomornih djevojčica koje je žele povrijediti ružnim komentarom, a sve iz vlastite nesigurnosti.

očeva dužnost

Znači li to da joj trebate lagati o njezinu izgledu? Nikako! Kao očevi trebamo vidjeti ljepotu u Božjemu daru za nas, ljepotu nutarnju i vanjsku. Naša je dužnost pobrinuti se za to da naše kćeri uvijek budu svjesne da su one čisti Božji dar.

Očeva je primarna dužnost osnažiti svoju kćer i opremiti je za borbu protiv neprijatelja.

Ovime dolazimo do mojeg omiljenog oblika obrane, do najvažnijeg oblika zaštite koju otac može pružiti svojoj kćeri, a to je duhovna zaštita. Neprestano traje duhovna bitka za duše naših kćeri. Očeva je primarna dužnost osnažiti svoju kćer i opremiti je za borbu protiv neprijatelja.

Vjerovali vi da se ta duhovna bitka događa ili ne, ne mijenja se činjenica da ona uistinu jest u tijeku. Slično tome, iako ne možemo vidjeti gravitaciju, ona ipak djeluje na nas. Unatoč tome što nije lako vidjeti duhovnu bitku, njeno je djelovanje očito.

Iz knjige „Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri“ autorâ Alana Migliorata. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

 

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh