Duhovnost

365 DANA S DUHOM SVETIM

Očekivao si potpuno drugačiji život od onoga koji imaš? Možda su ove riječi p. Pelanowskog upravo za tebe Je li tvoj život postao ruševina? Jesi li iskusio odbačenost, neku vrstu smrti čak i prije negoli si umro? Osjećaš li da ti je umrla nada? Ove će te riječi ohrabriti!

Očekivao si potpuno drugačiji život od onoga koji imaš? Možda su ove riječi p. Pelanowskog upravo za tebe

Foto: Shutterstock

 

I nakon osam dana bijahu njegovi učenici opet unutra, a s njima i Toma. Vrata bijahu zatvorena, a Isus dođe, stade u sredinu i reče: „Mir vama!” (Iv 20, 26).

Je li tvoj život postao ruševina? Jesi li iskusio odbačenost, neku vrstu smrti čak i prije negoli si umro? Osjećaš li da ti je umrla nada? Očekivao si potpuno drugačiji život od onoga koji imaš? Možda je tvoja situacija takva da bi ju opisao riječima; nemoguća je da se promijeni. Ipak, gubitak sposobnosti djelovanja nešto pokreće u tebi. Otvara neka tajna vrata u tvojoj unutrašnjosti…

 

II.

 

„Nadalje, kraljevstvo je nebesko kao kad trgovac traga za lijepim biserjem: pronađe jedan dragocjeni biser, ode, rasproda sve što ima i kupi ga.” (Mt 13, 45–46).

Misliš li kako ništa ne vrijediš? Vrijedan si onoliko koliko je Sin Božji platio za tebe. Koliko je Isus platio za tebe? Trideset srebrnjaka? Milijun dolara? Milijardu eura? Koliko je platio Isus za tebe? Platio te cijelim svojim bićem. Kroz cijelu povijest svi ljudi zajedno nisu u stanju skupiti toliki iznos kako bi od Isusa otkupili otkupljenje. Ne može se skupiti toliki novac. A On je to napravio za tebe i ti si njegovo blago! Kada ti Bog gleda u oči, onda ti govori: „Moj biseru!”

Iz knjige „365 dana s Duhom Svetim“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh