Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Oče, hvala ti za dar roditeljstva! Blagoslovi sve supružnike željne djece

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, pitam se, kada sam ti zadnji put zahvalio/la za dar roditeljstva? Vidim li veličinu toga dara, vidim li da sam sustvoritelj? Koji privilegij! Hvala ti, Oče, hvala ti što imaš toliko ljubavi za mene i toliko povjerenje u mene. Hvala ti što me – unatoč tome što ti često zaboravim za to zahvaliti, što možda prečesto ne odvojim dovoljno vremena za svoju djecu i svoga supružnika – potičeš da ustrajem i da se ne dam pokolebati. Hvala ti što mi daješ snage, što me pozivaš k sebi i što silno želiš sudjelovati u mome braku i roditeljstvu. Iako često potonem, obeshrabrim se i mislim da sam loš roditelj, supružnik, iako se često ljutim na supruga/u, na djecu, vidim da si me toliko puta vodio, sačuvao, blagoslovio i da mi stalno daješ nove prilike, novo vrijeme, novu snagu. Hvala ti na tome, Oče, hvala ti što ne odustaješ od mene, od našeg braka i naše obitelji i što imaš plan s nama.

Oče, molim te u Isusovo Ime, izlij sada u njihova srca Duha pouzdanja, vjere, ufanja, slobode, snage, radosti

Danas ti, od srca, želim donijeti sve supružnike koji iz bilo kojeg razloga ne mogu imati djecu (zastani i moli posebno za one koje poznaješ). Gospodine, ti znaš njihova srca, njihove čežnje i također znaš temelj i uzrok svakoga problema. Oče, molim te u Isusovo Ime, izlij sada u njihova srca Duha pouzdanja, vjere, ufanja, slobode, snage, radosti. Neka se ovoga trena, Isuse, u tvoje sveto Ime, slomi svaka prepreka njihovu roditeljstvu. Neka se u tvoje Ime makne svaka blokada. Nadahni ih svojim Duhom Svetim: da se pokaju ako se za što trebaju pokajati, da se odreknu onoga čega se trebaju odreći i napose da budu otvoreni tvojoj svetoj ljubavi i promislu koji imaš za njih.

Neka se slomi svaka unutarnja zakletva ako ona postoji, kako bi nestao svaki strah, nesigurnost, nepraštanje, slabost tijela…

Neka, Oče, prihvate tvoju volju. Vodi ih svojim Duhom Svetim da nikada ne odustanu i da ih tvoj blagoslov usmjerava. Budi im Svjetlo. To te molim, Oče, u Isusovo Sveto Ime. Marijo i sveti Josipe, zazivam i vaš moćni zagovor i blagoslov. Zagovarajte ih pred Gospodinom, da On izlije svoju ljubav u njihova srca na poseban način, kako bi se ispunila svaka praznina i slomila svaka unutarnja zakletva ako ona postoji, kako bi nestao svaki strah, nesigurnost, nepraštanje, slabost tijela. Slomi svaku duhovnu ili fizičku prepreku ako postoji. Vodi ih, Duše Sveti, i pokaži im put koji je za njih najbolji. Blagoslivljam te, Oče, u ovim supružnicima, blagoslovi ih silno!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Zahvaljuj svaki dan za dar roditeljstva. I sjeti se onih koji bi silno htjeli postati roditelji, ali ne mogu. Moli da Bog otvori put koji je za njih najbolji.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh