Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Oče, često ne razumijem svog supružnika i ne razumijem određene stvari koje čini, a koje mi zadaju bol…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Oče, često ne razumijem svog supružnika i ne razumijem određene stvari koje čini, a koje mi zadaju bol, njegova djela kojima mi iskazuje nepoštovanje, ili se barem meni to tako čini. Često ne razumijem sama sebe. Ti si nas stvorio i poznaješ nas bolje od nas samih, Oče. Pomozi mi da upoznam i vidim sama sebe u istini, odnosno onako kako me ti vidiš, onakva kakav uistinu jesam. Daj mi snage da prihvatim istinu o sebi, promijenim ono što nije dobro i prihvatim tvoje stvaralaštvo i tvoj naum u svom životu, ali i u životu svoga supružnika. Daj nam mudrosti i snage da ne osuđujemo jedno drugo, već da zastanemo, promislimo i reagiramo u ljubavi i poštovanju. Kako bi to bilo divno, Oče! Želim to, pomozi mi! Amen.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često zbog vlastitih rana, krivih stavova i raznih utjecaja imamo krivi pogled na situaciju. Zastanite danas malo i razmislite o situacijama koje se ponavljaju. Zapitajte se: „Je li kriv moj supružnik ili ja mogu postupiti drugačije na korist našeg odnosa?“

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh