Svjedočanstva

POTPUNO NEOČEKIVANO

Obraćenje jedne žene koje je ostavilo najveći dojam na talijanski narod Nakon što su komunisti došli na vlast u Bologni, odrezala je svoju kosu na kratku mušku frizuru, jurila je gradskim ulicama na crvenom motoru i postala neumorni zagovornik ateističkog komunizma u gradu i okolici... Jednom se prilikom neplanirano zatekla u San Giovanni Rotondu

Obraćenje jedne žene koje ostavilo najveći dojam na talijanski narod

Foto: Screenshot

 

U San Giovanni Rotondu događala su se mnoga značajna obraćenja. Neposredno nakon rata novine su izvijestile o nekoliko neočekivanih obraćenja.

…obraćenje koje je ostavilo najveći dojam na talijanski narod bilo je ono profesorice Italije Betti, koju su nazivali „crvena pošast“

Primjer toga je obraćenje Constantea Rosatellija, zagriženog talijanskog komunističkog političara i velikog promicatelja komunističke partije. Michel Boyer, heroj francuskog pokreta otpora i slavni glasnogovornik francuske komunističke partije, također se obratio tijekom svog posjeta Padru Piju. No obraćenje koje je ostavilo najveći dojam na talijanski narod bilo je ono profesorice Italije Betti, koju su nazivali „crvena pošast“ provincije Emilia i „ženskom verzijom Karla Marxa“.

Nakon što su komunisti došli na vlast u Bologni, odrezala je svoju kosu na kratku mušku frizuru, jurila je gradskim ulicama na crvenom motoru i postala neumorni zagovornik ateističkog komunizma u gradu i okolici

Italia Betti je diplomirala matematiku, ali bila je prisiljena napustiti svoju profesorsku poziciju zbog svog otpora fašističkom režimu u Italiji. Tijekom njemačke okupacije, ona je bila dio pokreta otpora u Bologni. Kada je grad oslobođen, povela je predstavnike otpora u marš protiv savezničkih snaga. Bila je odjevena u odjeću žarko crvene boje, njezina je kosa vijorila na vjetru, a u ruci je čvrsto držala crvenu zastavu. Nakon što su komunisti došli na vlast u Bologni, odrezala je svoju kosu na kratku mušku frizuru, jurila je gradskim ulicama na crvenom motoru i postala neumorni zagovornik ateističkog komunizma u gradu i okolici.

Jednom se prilikom Betti neplanirano zatekla u San Giovanni Rotondu, gdje je potpuno neočekivano doživjela iskustvo obraćenja. Napustila je svoju profesorsku karijeru i političku djelatnost te se je preselila u San Giovanni Rotondo. Ondje se posvetila molitvi i pokori. Umrla je kao vrlo sveta žena.

Nastavak čitajte u knjizi „Padre Pio – čovjek nade“ autora Renza Allegrija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh