Najave

TRI PROGRAMA

Obogati svoju korizmu: Provjeri programe SKAC Palme i Magisa SKAC Palma i Magis pripremaju različite programe za mlade u korizmi. U duhu pokore koja rađa većom ljubavi, SKAC i ove godine organizira Vikende pokore, a Magis u korizmi nudi dva programa - eksperiment ikonopisanja te hodočašće za ranjenim Isusom do Crkve Majke Božje Sljemenske kraljice Hrvata u nekoliko navrata

Obogati-svoju-korizmu

Foto: SKAC Palma

 

Kroz nekoliko tjedana započet će korizma, a već sad možete razmisliti čime bi ju od SKAC-ovih i Magisovih programa obogatili!

Vikend pokore

U duhu pokore koja rađa većom ljubavi, SKAC i ove godine organizira Vikende pokore. Pridruži nam se na nekom od četiri vikenda koji se održavaju u Hrvatskom Leskovcu, u samostanu karmelićanki BSI:

17. do 19. veljače 2023.

3. do 5. ožujka 2023.

17. do 19. ožujka 2023.

24. do 26. ožujka 2023.

Više o Vikendima pokore saznaj na POVEZNICI i PRIJAVI SE.

Ikonopisanje ili razmatranje do Sljemena, ili oboje

Magis u korizmi nudi dva programa koja te pozivaju da umreš sebi i pustiš da u tebi izraste istinski Život.

Ikonopisanje

Eksperiment ikonopisanja sastojat će se od četiri susreta na kojima će se pisati ikone te svakodnevnih razmatranja koja će ti pomoći da razviješ osoban odnos s Bogom, a svoja iskustva molitve moći ćeš produbiti u razgovoru s pratiteljem. Termini izrade ikona su:

26. veljače 2023.

4. ožujka 2023.

11. ožujka 2023.

18. ožujka 2023.

Sljeme

Ususret Uskrsu hodat ćemo za ranjenim Isusom do Crkve Majke Božje Sljemenske kraljice Hrvata. Svake nedjelje do crkve ćemo se penjati drugom stazom te u tišini razmatrati jednu Isusovu ranu. Pozivamo te da s nama hodaš za ranjenim Isusom:

26. veljače 2023.

5. ožujka 2023.

12. ožujka 2023.

19. ožujka 2023.

26. ožujka 2023.

Prijave za eksperiment ikonopisanja i hod za ranjenim Isusom uskoro će biti otvorene na Magis web-u.

>>>KRISTOFORI POZIVAJU Hodočastimo zajedno u Međugorje 

Riječima p. Luke Rađe:

Svaka istinska radost, baš kao i svaka ljubav u dnu sebe nosi poziv na umiranje. Život, onaj zbiljski – uvijek iz smrti izrasta.

Svaka naša želja svoj cilj doseže samo kroz slobodu i odricanje. Tek kad smo strastveno usmjereni, ali i slobodni od straha da sebe izgubimo – dosežemo cilj.

Izabrati vrijeme posta i milosrđa koje nas košta – kako bismo rasli u ljubavi.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh