Vijesti

POVODOM 70. OBLJETNICE SVJETSKOG SAVEZA CRKVI

Objavljen program Papinog putovanja u Ženevu Papu će u zračnoj luci u Ženevi, prema protokolu u prigodi Papinih posjeta Švicarskoj, dočekati dva bivša člana Švicarske garde…

Objavljen program Papinog putovanja u Ženevu

„Papa Franjo otići će u Švicarsku kao ekumenski hodočasnik kako bi zajednički hodio, molio i radio“, rekao je Greg Burke, ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice, predstavljajući na brifingu za novinare Papino putovanje u Ženevu, na koje će krenuti u četvrtak, 21. lipnja, povodom 70. obljetnice Svjetskoga saveza Crkvi (World Council of Churches – WCC), ekumenske organizacije koja obuhvaća oko 500 milijuna kršćana nekatolika u svijetu, javlja Laudato.hr.

Susret s korejskim izaslanstvom

Među predviđenim susretima, osim onoga odmah po dolasku s predsjednikom Švicarske Konfederacije Alainom Bersetom i sa švicarskim biskupima, apostolskim nuncijem i promatračem Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima u Ženevi, Papa će nakon mise pozdraviti osam članova Svjetskoga saveza Crkvi iz Koreje, od kojih četiri iz Sjeverne, a četiri iz Južne Koreje. Na objedu će papa Franjo biti gost Ekumenskoga instituta u Bosseyu, gdje će posjetiti kapelu zajedno s 30 studenata i p. Lawrenceom Iwuamadijem, prvim katoličkim dekanom u povijesti instituta.

Papu će dočekati dva bivša člana Švicarske garde

Papu će u zračnoj luci u Ženevi, prema protokolu u prigodi Papinih posjeta Švicarskoj, dočekati dva bivša člana Švicarske garde, dok će Chistoph Graf, zapovjednik Papinske švicarske garde, biti u Papinoj pratnji.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh