Čitamo knjigu

SVJETSKI DAN KNJIGE

Običaj na dan svetog Jurja: Ruža i knjiga na dar Iz drugih kultura usvajamo svakojake običaje, pa i one koji nam baš nisu na pohvalu. A zašto ne bismo usvojili jedan koristan - darivanje knjige na dan svetog Jurja. I to ne bilo kakve knjige. Mi preporučamo one kršćanske, duhovne... korisne za duh

Običaj na dan svetog Jurja: Ruža i knjiga na dar

Foto: Figulus

 

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. travnja svake godine, od 1995. godine, kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. godine umrli Miguel de Cervantes i William Shakespeare.

Sama zamisao zasniva se na katalonskom običaju darivanja knjiga i ruža na dan Svetog Jurja.

I mi se želimo pridružiti obilježavanju potičući vas na čitanje duhovne literature. Poklonite sebi, svojim najbližima poseban dar za dušu. Pronađite mnoge zanimljive naslove u biblioteci Figulus.

Naša preporuka su najčitaniji naslovi poput:

Knjiga „Isus je živ“ sadrži 180 meditacija koje će nam približiti Isusovu ljubav i pomoći nam da se lakše nosimo s izazovima i poteškoćama u našoj svakodnevici. Idealan je poklon za sve one koji se nalaze u teškoj životnoj situaciji.

 

„Biblijske priče za djecu i mlade“. Ova će knjiga svakom djetetu pomoći upoznati Božju Riječ i uživati u Isusovoj prisutnosti. Ilustracije su predivne a biblijski događaji ispričani tako da će ih svako dijete čitati s oduševljenjem!

 

„Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri“. U ovoj ćete knjizi otkriti stvari koje nisu nužno u skladu s onim što današnje društvo smatra, kako se to voli reći, „normalnim“. Međutim, rastemo u svojoj muževnosti i svom očinstvu tek kada razbijemo granice koje nam nelagoda postavlja kada nešto treba činiti drugačije. Budite otvorena uma i dopustite mudrosti da proširi vaše vidike.

„Njegova princeza – ljubavna pisma tvojeg Kralja“ knjiga je koja će svakoj mladoj ženi pomoći da otkrije svoju istinsku ljepotu, i da se počne gledati onako kako je Bog vidi.

 

„U Tvojoj prisutnosti“. Knjiga nas uvodi u iskustvo prisnoga, osobnoga poznavanja Boga. Najveća je vrijednost ovog djela to što čitatelja uvodi u svijet razmatranja na vrlo jednostavan način – u molitvu koja je nužna da se produbi vjersko uvjerenje, da se potakne obraćenje srca i ojača volja da se slijedi Krista.

Ostali ponudu provjerite u web shopu. 

Sveti Padre Pio je vjernicima uvijek preporučivao duhovno štivo, a posebno tijekom teških razdoblja u životu 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh