Svjedočanstva

ISTINITA PRIČA

O POTPUNOM OPROSTU Moja baka nije znala za tu milost, nakon njezine smrti sanjala sam je… Ovo je predivno svjedočanstvo o istinitosti blaga koje nam Crkva na zemlji daje, a Bog na nebu uslišava. Hoćete li povjerovati, na vama je...

Foto: Pixabay

Crkva snagom vlasti vezivanja i odrješivanja što ju je dobila od Krista može po nadahnuću Duha Svetoga dati priliku za potpuni oprost od vremenitih kazni, kako naših tako i preminulih na putu čišćenja.

Neki vjeruju u to blago, neki sumnjaju, a neki ni ne znaju za njega.

Primjer potonjeg je moja baka. Bila mi je pravi uzor istinite vjernice, katolkinje. Jednom prilikom govorila mi je o molitvi koja se moli prije zore, na Veliki četvrtak za oprost grijeha. Molitva se zove Križići i ide ovako:

Dušo grišna, budi u viri kripna!
Kada budeš putovati dugim putin, tisnim klancim,
srist će te Duv nečisti, duv nemili.
Pitat će te, dušo, jesi l’ moja il Božija.
Nisam tvoja, već Božja.
Ja sam Bogu rekla doći na blagdanak, na Veliki četvrtak,
sto Križića, sto Jezusa, sto Amena, sto se puta prikrsti.

Pitala sam je tada zna li za potpuni oprost, ili djelomični koji Crkva daje na određene dane u godini. Rekla mi je da za to nije čula…

Nedugo nakon toga, ne sjećam se koliko je vremena proteklo, baka je umrla, na Veliku Gospu.

Prije blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, kako sam već nekoliko godina radila znajući, hvala Bogu, za tu milost koju imamo, razmišljala sam kojoj duši namijeniti potpuni oprost… I jedne noći, sanjam svoju baku.

I sada jasno vidim sliku sna, ali ne sjećam se točnih riječi koje mi je rekla pa ću vam reći samu bit razgovora: Rekla mi je za jednu osobu koja zbog određenog grijeha još pati u čistilišnim mukama.

Nije ona meni u snu rekla da namijenim potpuni oprost toj osobi, ali sjetila sam se tog našeg razgovora i znala sam da joj je dano da mi dođe u san i spomene tu osobu baš zbog tog. Čudesno, zar ne?

To sam i učinila. I vjerujem da je ta osoba sada na Nebu.

Ivana Adamić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh