Razmišljamo o evanđelju

KOMENTAR UZ DANAŠNJE EVANĐELJE

O. LORENZO MONTECALVO Crkva danas treba svećenike poput Padra Pija, koji će imati karizmu izganjanja zloduha molitvom i postom „Mnogi zlodusi prebivaju u krilu Crkve i prepredeno uvjeravaju mnoge iz klera da kažu da sotona ne postoji, te da naučavaju razne i perverzne doktrine.“

Foto: Shutterstock

 

(Lk 9,1-6)

 

Posebno danas Gospodin u Crkvi treba podići učenike s karizmom izganjanja zloduha i liječenja bolesti

„Dade im (učenicima) moć da izgone zloduhe i liječe bolesti“, prepričava nam evanđelist. Posebno danas Gospodin u Crkvi treba podići učenike s karizmom izganjanja zloduha i liječenja bolesti. Osjećam da je u toj istoj Crkvi snažan smrad sumpora. Mnogi zlodusi prebivaju u krilu Crkve i prepredeno uvjeravaju mnoge iz klera da kažu da sotona ne postoji, te da naučavaju razne i perverzne doktrine. Naučavaju doktrine koje su u suprotnosti s kršćanskim moralom i naukom Evanđelja. Ima svećenika koji vjeruju u rodnu ideologiju. Ima svećenika koji vjeruju u homoseksualni brak. Ima svećenika koji vjeruju da je Euharistija samo spomen na ono što je učinio Isus. Ima svećenika koji više ne vjeruju u sakrament Ispovijedi. Ima svećenika koji više vjeruju u psihologiju za ozdravljenje od mentalnih i psihičkih bolesti, nego u Božju Riječ. Crkva je kao lađa koju nose đavolski vjetrovi. Ima svećenika i biskupa koji su odlični u socijalnim službama, ali nisu gorljivi u molitvi i naviještanju Evanđelja.

Padre Pio je imao karizmu ozdravljanja bolesnih u duhu i tijelu sakramentom Ispovijedi i Euharistijom

Crkva danas treba svećenike poput Padra Pija, koji će imati karizmu izganjanja zloduha molitvom i postom, a ne elementima prirode, koji su sol i voda.

Fratri su često, jutrom, nalazili Padra Pija iscrpljenog i krvavog na podu njegove ćelije, jer se je tijekom noćio borio s đavlom. Padre Pio je imao karizmu ozdravljanja bolesnih u duhu i tijelu sakramentom Ispovijedi i Euharistijom. Neka nam se Gospodin smiluje i svojoj Crkvi pošalje posvećene osobe poput Padra Pija. Amen. Aleluja.

Autor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Odabrao: fra Petar Ljubičić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh