Duhovnost

SJEME

O. Lorenzo: Mnogi se katolici klanjaju Bogu kojeg ne poznaju Tko je upoznao Isusa Krista ne živi u strahu od smrti i budućnosti, nije mu nemoguće praštati i pomagati siromasima, ne postaje depresivan, ne dopušta da ga prignječi teret njegovih grijeha, ne sudjeluje ravnodušno u slavljima…

O. Lorenzo: Mnogi se katolici klanjaju Bogu kojeg ne poznaju

Foto: Shutterstock

 

(Iv 1,19-28)

„MEĐU VAMA STOJI KOGA VI NE POZNATE“, kaže sveti Ivan Krstitelj nekim Farizejima. Neka sveti Ivan Krstitelj ne kaže isto meni i tebi koji redovito dolazimo u Župu.

Da, istina je: možeš biti biskup, svećenik, đakon, katehist ili običan vjernik i ne poznavati Krista Isusa. Najprije, što u biblijskom smislu znači „poznavati“? Znači imati osobni i živi odnos s osobom koju se voli, sluša i slijedi. Poznavanje se, prema biblijskoj duhovnosti, ne događa po čuvenju. Često, u duhovnim razgovorima koje vodim s nekim osobama, čujem: „Oče, imam veliku vjeru u Isusa, ali u ovom vremenu koronavirusa me strah“. „Brate ili sestro, žao mi je što ti to moram reći, ali ti nemaš vjeru, jer ne poznaješ Isusa Krista“, dodam.

Kakav si bio prije nego što si upoznao Isusa? Što se promijenilo u tvom životu?

Isus Krist nije neka ideologija koju treba poznavati, već je Osoba koju treba susresti i upoznati. Mnogi se katolici klanjaju Bogu kojeg ne poznaju. Tko je upoznao Isusa Krista ne živi u strahu od smrti i budućnosti, nije mu nemoguće praštati i pomagati siromasima, ne postaje depresivan, ne dopušta da ga prignječi teret njegovih grijeha, ne sudjeluje ravnodušno u slavljima, ne prolazi ravnodušno pokraj siromaha i bolesnika. Istinski susret s Isusom u potpunosti mijenja čovjekov život.

Isus Krist je Gospodin. Tko Ga poznaje ljubi Ga, sluša Ga, slijedi ga i živi ponizna i krotka srca.

A ti, poznaješ li Ga? Kakav si bio prije nego što si Ga upoznao? Što se promijenilo u tvom životu? Amen. Aleluja.

Autor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh