Duhovnost

SJEME

O. Lorenzo: Danas mnoga djeca rastu bez Boga i bez kršćanskog morala U adolescentskoj dobi mnoga su djeca križ roditeljima. Istina, mnoga djeca prime Prvu Pričest. Ali odmah potom prestanu ići u crkvu.

O. Lorenzo: Danas mnoga djeca rastu bez Boga i bez kršćanskog morala

Foto: Shutterstock

 

(Lk 2,22-40)

 

„Josip i Marija poniješe dijete u Jeruzalem da ga prikažu Gospodinu“, kaže evanđelist. Putovanje Josipa i Marije bilo je dugačko i naporno. Ali kad si poslušan iz ljubavi, a ne iz dužnosti, sve postaje lako. Ne vodi nas žrtva k ljubavi, već obratno. Prvo što Isus mora naučiti jest poslušnost Nebeskom Ocu. U tome Ga podupire primjer roditelja. Isus će rasti u dobi, a posebno u dobroti i mudrosti.

Prošlog je listopada u mojoj župi stotinu djece slavilo i primilo Prvu Pričest. Danas samo sedmero od tog velikog broja i dalje dolazi na Euharistiju. Veoma tužno, zar ne?

Danas mnoga djeca rastu bez Boga i bez kršćanskog morala. U adolescentskoj dobi mnoga su djeca križ roditeljima. Istina, mnoga djeca prime Prvu Pričest. Ali odmah potom prestanu ići u crkvu. Prošlog je listopada u mojoj župi stotinu djece slavilo i primilo Prvu Pričest. Danas samo sedmero od tog velikog broja i dalje dolazi na Euharistiju. Veoma tužno, zar ne?

Danas je dan posvećenih osoba, broj kojih se sve više smanjuje. Po mom mišljenju, apostolat svećenika treba biti utisnut u katehezu za odrasle kako bi se ozbiljno obratili Kristu i otvorili životu. Za manjak poziva na posvećeni život kriv je i manjak djece. Molimo da ova pandemija učini da proklija nova Crkva. Amen. Aleluja.

Autor: Otac Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh