Duhovnost

STOJAN GAJICKI

O KRADLJIVCU SNAGE Kako prepoznati Išmaela u svom životu

Foto: Shutterstock

 

Naša ljudska priroda uvijek teži nečem novom, zanimljivom. A u stalnom traganju za novim stvarima, nerijetko postajemo nesigurni, frustrirani. Zbog toga nam vjera slabi. Stišavamo unutarnje glasove, a priklanjamo se tjelesnim žudnjama. To postaje naša Hagara, Abrahamova Hagara.

Bog je Abrahamu obećao veliko potomstvo, samo je trebao čekati. Ali obzirom da je već bio star, mislio je da nema vremena čekati Božji plan te je krenuo svojim putem. Uzeo je sebi Hagaru (Hagara na hebrejskom znači zamka), i dobio sina Išmaela. Mislio je da je napravio dobro, ono što mu je i Bog rekao, ali napravio je protiv Boga.

Mnogi od nas tako godinama žive u uvjerenju da rade dobro, da žive dobro, ali onda na kraju ipak shvate da je to bio Išmael. Spoznamo da je to bila ljudska ideja, a ne Božji plan. Dajemo svoje vrijeme, svoju ljubav, da bismo na kraju shvatili da je sve to bio samo Išmael.

Kako razlučiti što je ljudsko htijenje, a što Božji plan, slušamo u videu:

Priredila Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh