Preporučamo

PIŠE SANDRA NALETILIĆ

O knjizi ‘Mladiću, možeš to pobijediti’ – iz ženskog kuta Ni u jednoj domeni življenja vjere ne možeš ući bez plana i zadanih ciljeva. Tako je u životu općenito. Vidiš cilj, imaš plan, provodiš ga, dosežeš cilj i radiš to kontinuirano jer uvijek imaš prostora za rast. Tako je i kada želiš provoditi Božji plan za svoju seksualnost u svojemu životu.

Ni u jednoj domeni življenja vjere ne možeš ući bez plana i zadanih ciljeva. Tako je u životu općenito. Vidiš cilj, imaš plan, provodiš ga, dosežeš cilj i radiš to kontinuirano jer uvijek imaš prostora za rast. Tako je i kada želiš provoditi Božji plan za svoju seksualnost u svojemu životu.

Foto: iz arhive

 

Razmišljam o Božjem planu za čovjekovu seksualnost…

Posljednjih godina proučavam teologiju tijela Ivana Pavla II. Čitam različite knjige, razmatram nad Svetim Pismom, provlačim sve to kroz molitvu, promišljam o seksualnosti. Razmišljam o Božjem planu za čovjekovu seksualnost. Oduševljava me Božji plan za čovjekovu seksualnost, raduje moje srce, ispunjava moju dušu. Samo, živjeti Božji plan za čovjekovu seksualnost iziskuje puno truda, predanja, žrtve. Iziskuje molitvu, razmatranje, sakramentalni život. I na koncu – iziskuje strategiju. Ni u jednoj domeni življenja vjere ne možeš ući bez plana i zadanih ciljeva. Tako je u životu općenito. Vidiš cilj, imaš plan, provodiš ga, dosežeš cilj i radiš to kontinuirano jer uvijek imaš prostora za rast. Tako je i kada želiš provoditi Božji plan za svoju seksualnost u svojemu životu. Čuješ nešto o Božjem planu za tvoju seksualnost, privuče te, ili te ne privuče jer smatraš da je zalogaj prevelik. Na koncu se nadam da će te ipak privući. I kada te privuče i kada želiš saznati više o Božjem planu za tvoju seksualnost, dolaziš do točke kada to trebaš živjeti. S obzirom na izazov koji se pred tebe postavlja, reći ću ti ono što će ti Stephen, Fred i Mike reći u knjizi – molitva nije dovoljna.

Bez pardona progovaraju o temama koje se često „trpaju pod tepih“. Na koncu, predstavljaju ti strategije kako se oduprijeti bludu i ropstvu grijeha

Ovaj trojac koji je proživio mladenaštvo konzumirajući predbračni seks, pornografiju i masturbaciju pred nas stavlja knjigu primarno namijenjenu vama, dečki (ali korisno je da ju i mi djevojke pročitamo), u kojoj se bavi bludom koji razara srce, objektivizira žene i koji liši one istinske ljubavi. Bez pardona progovaraju o temama koje se često „trpaju pod tepih“. Na koncu, predstavljaju ti strategije kako se oduprijeti bludu i ropstvu grijeha. Zvuči ti smiješno, ali kad se zapleteš u grijeh bluda bez ovih koraka ne možeš se izvući. Primjeri navedeni u knjizi, uvjerit će te u to. Vrijedi pročitati! Bog je stvorio čovjeka kao seksualno biće, to ne možeš poreći. A kako te je takvog stvorio, zna i što će s tobom (sv. Augustin). Nije ti On daleko, tu je. A i njegov plan za tvoju seksualnost nije neostvariv. Neka ti živi dokaz budu svi ovi mladići, muškarci i njihove inspirativne životne priče koje ćeš u ovoj knjizi pročitati.

„Mladići moraju imati iskren i otvoren kršćanski pogled na svoju spolnost bez imalo srama. Ova će knjiga spasiti tisuće budućih brakova.” (Jim Burns)

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Sandra Naletilić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh