Duhovnost

PASTIRI I ANĐELI IZ FATIME

O Isuse, ja želim ono što ti od mene želiš! Shvatili smo vrijednost žrtve i kako je ona draga Bogu te kako se po njoj obraćaju grešnici. Otad smo počeli prikazivati Gospodinu sve što nam je bilo jako teško

Djevojčica se moli u crkvi

Foto: sutlafk, Shutterstock

 

Anđeo je naučio pastiriće ovu jednostavnu molitvu: „O Isuse, ja želim ono što ti od mene želiš!“ Ubrzo su djeca shvatila da ih Isus voli i da im je pripremio najbolji plan ljubavi za sreću njihovih života. Zato su tako pripravni i puni zanosa u otkrivanju i prihvaćanju njihova zvanja.

Unutarnji mir

Ta spremnost otvara i obasjava njihova srca da bi njihovo zvanje dobilo smisao, ali budi i želju za onim što im  Bog daje, a to je unutarnji mir. Prepuštajući se Božjoj volji, nalazimo unutarnji mir i snagu da bismo nosili križeve koje nam Gospodin dodjeljuje na putu našega života.

Dva važna trenutka

Anđeo je bio sposoban prepoznati dva važna trenutka: prije svega moramo svjesno prihvatiti trpljenja koja dolaze od Boga (mnoge duše ne prihvaćaju taj prvi korak i padaju), a na drugom mjestu moramo strpljivo podnositi trpljenje, uzimajući u obzir da je zapravo naša strpljivost izravno povezana sa svjesnim prihvaćanjem i s unutarnjim uvjerenjem da ta patnja dolazi od Boga koji nas ljubi. Kad Sotona uspije toliko izmučiti dušu da ona na kraju vidi samo tamu i okrivljuje druge za svoje patnje, njezina strpljivost za ljubav nestat će kao jutarnja magla.

Spoznali tko je Bog, kako ljubi i da želi da i mi ljubimo njega

Duhovne učinke takvih podučavanja o značenju žrtve nalazimo u Lucijinim zapisima:  „Te riječi (anđelove) utisnule su se u naš duh poput svjetlosti koja nam dopušta da upoznamo tko je Bog, kako nas ljubi i da želi da i mi ljubimo njega. Shvatili smo vrijednost žrtve i kako je ona draga Bogu te kako se po njoj obraćaju grešnici. Otad smo počeli prikazivati Gospodinu sve što nam je bilo jako teško, ali još nismo tražili druga mrtvljenja ili vježbe pokore, nego smo klečali satima na zemlji i samo ponavljali anđelovu molitvu!“

Za Book.hr priredila G. S., odabrala A. P.

Pastiri i anđeli iz Fátime; autor Marcello Stanzione; naklada Figulus

Iz knjige Pastiri i Anđeli iz Fatime autorâ Marcella Stanzionea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti putem web-shopa naše Biblioteke Figulus.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh