Aktualnosti

NOVA TRAGEDIJA

O fotografiji koja je potresla svijet oglasio se je i papa Franjo: ‘Duboko je ožalošćen njihovom smrću i moli za njih’ Papa Franjo jučer je izrazio svoju tugu zbog oca i kćeri koji su se utopili u rijeci Rio Grande, pokušavajući prijeći granicu između Meksika i Sjedinjenih Američkih Država

Foto: National Catholic Reporter

 

Alessandro Gisotti, privremeni ravnatelj Ureda za odnose s javnošću Svete Stolice, objavio je izjavu u kojoj stoji da je papa Franjo s „velikom tugom“ reagirao na potresnu fotografiju koja se je proširila internetom, javlja Catholic Herald.

„Papa je duboko ožalošćen njihovom smrću, i moli se za njih i za sve migrante koji su izgubili živote pokušavajući pobjeći od rata i bijede.“

Julia Le Duc, novinarka La Jornade, koja je snimila fotografiju, izjavila je da su Martinez, njegova supruga i kći stigle u nedjelju u Meksiko, u nadi da će prijeći u SAD i zatražiti azil.

Nakon što je saznao da će trebati tjednima čekati da započne postupak za dobivanje azila, odlučio je preplivati ​​granicu.

„Najprije je prešao s djevojčicom koju je ostavio na američkoj strani. Zatim se je okrenuo po ženu, ali djevojčica je otišla u vodu za njim. Kad je krenuo spasiti ju, struja ih je odnijela”, rekla je Le Duc.

Američka konferencija katoličkih biskupa također je komentirala događaj, rekavši da „vapaj oca i njegove kćeri, koji su se utopili prelazeći rijeku Rio Grande, dopire do neba“.

Biskupi SAD-a neprestano pozivaju na reforme u imigracijskom sustavu SAD-a, a papa Franjo u više je navrata izražavao potporu imigrantima i tražiteljima azila, kritizirajući plan predsjednika Trumpa o izgradnji zida na granici s Meksikom.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh