Preporučamo

U IZDANJU FIGULUSA

NOVO! ‘Škola molitve 4 – krunica otkupljenja’ Novi nastavak 'Škole molitve' autora Josipa Lončara

NOVO! 'Škola molitve 4 – krunica otkupljenja'

Foto: B.R.; LM Design


 

Mnogima od nas Bog je stavio na srce ljubav prema bolesnicima, grešnicima i drugim patnicima. Mnogi smo i sami takvi: bolesni, grešni i patnici. Mnogi od nas vjernika ljubimo Mariju, Isusovu i našu majku. Svjesni smo njezine neizmjerne pomoći te joj se rado utječemo, za sebe i za druge. U molitvi krunice provodimo vrijeme s njom, s nebeskim Ocem i s Isusom, uživajući milosnu pomoć Duha Svetoga.

Svaka krunica ima svoju svrhu i svoje značenje, svaka nam krunica otkriva Božji plan za nas i ispunja nas određenim vrstama milosti

Čim usmjerimo svoju potpunu pažnju na riječi koje izgovaramo, ulazimo u njihovu prisutnost.

U milosti te prisutnosti događa se iskreno praštanje, događa se iskreno kajanje, događaju se iskrena zahvalnost i štovanje, događa se vjera srca, po kojoj možemo izmoliti ono čemu se izvan te prisutnosti možemo samo nadati. Prebivanje u milosnoj prisutnosti kontinuirano nas mijenja u sve bolje i bolje ljude.

Svaka krunica ima svoju svrhu i svoje značenje, svaka nam krunica otkriva Božji plan za nas i ispunja nas određenim vrstama milosti.

Krunica otkupljenja

Po krunici otkupljenja možemo izmoliti milost pokajanja, oproštenja, iscjeljenja i ozdravljenja za sebe i za druge koji su potrebni Božjeg milosrđa.

Moleći ju, Duh Sveti nas usmjerava na Izaijin prikaz Isusove muke na križu, na njegova „Čovjeka boli“ i na pet milosti koje je vidio da se događaju po Njegovu otkupljenju. Tih pet milosti su ujedno i pet otajstava otkupljenja.

Autor

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”. 

Osnovne informacije

Naslov: Škola molitve 4 – krunica otkupljenja
Autor: Josip Lončar
Nakladnik: Figulus
Godina izdanja: 2021.
Jezik: hrvatski
Broj stranica: 38
Uvez: meki
Veličina knjige: 10 x 15 cm

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh