Duhovna glazba

BARBARA BREZAC BENIGAR

NOVITET U DUHOVNOJ GLAZBI Vječni mir Vječna Ljubav nadahnula je autore ove pjesme i spota... Preporučamo 💕

Foto: Screenshot

 

Dječaka Fabrizia je odgajala nona jer nije imao roditelje i živjeli su vrlo teško, do trenutka rastanka koji postaje nova tragedija za njegov život

Pjesma i spot „Vječni mir“ objavljeni su na sam Badnjak kao poklon vjernicima, kako bismo na poseban način doživjeli vrijeme milosti i još dublje ušli u zahvalnost na daru života, na daru rođenja Spasitelja koji dolazi da bi donio za sve nas poruku nadanja i vječnog mira.

Autorica glazbe i teksta, Barbara Brezac Benigar, otkriva kako je pjesma dio HosanaFesta 2020. koji se ove godine zbog mjera povezanih s COVID-19 obilježio na alternativni način, umjesto u Subotici (Srbiji), kako je bilo planirano.

Aranžman potpisuje Dino Šubat, Robert Funčić produkciju, redateljica i montažer spota je Marisela Host, a produkciju potpisuju Rose art d.o.o.*

Ideju za radnju spota redateljica Marisela pronalazi, kao i uvijek, nadahnuta Duhom Svetim, ali i u obiteljskoj priči o dječaku s kojim se jako zbližila njezina majka u svojoj mladosti. Naime, dječaka Fabrizia je odgajala nona jer nije imao roditelje i živjeli su vrlo teško, do trenutka rastanka koji postaje nova tragedija za njegov život.

Njegov život je stalno bio prepun teškoća, tuge i boli, odvajanja od voljene osobe… No, uvijek je praćen Vječnom Ljubavi…

Njegov život je stalno bio prepun teškoća, oskudica, trpljenja, tuge i boli, odvajanja od voljene osobe i gubitka te osobe, progona, udomljavanja i zlostavljanja, bijega, pronalaženja mogućnosti… No, uvijek je praćen Vječnom Ljubavi, usađenom hrabrosti za cijeli život, što se otkriva i u spotu.

U spotu dječaka Fabrizia glumi Roko Badurina, njegovu nonu glumi Marija Brezac Benigar, odraslog Fabrizia Lusiano Brezac Benigar, a biskupa je odglumio Inocente Ružić. Cijeli snimateljski tim, kao i autorica pjesme, daju veliku zahvalu Nadbiskupiji Rijeka, odnosno ocima nadbiskupima Ivanu Devčiću i Mati Uziniću za podršku i odobrenje određenih pojavljivanja u spotu te pomoći da se biskupa prikaže na autentičan način. U spotu se pojavljuje i autorica pjesme, Barbara.

Spot je sniman na lokacijama u Kašteliru kraj Poreča.

Poslušajte:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh