Aktualnosti

U PRODAJI

NOVITET IZ FIGULUSA: U prodaji je ‘Camino – Za junake 3. kata’ Knjiga o putniku, ocu, koji na put odlazi sa zahvalnošću što je njegov sin Mateo nakon neizvjesne borbe na trećem katu Pedijatrijske klinike u Ljubljani, gdje se nalazi odjel za djecu oboljelu od raka i njihove roditelje, ozdravio od leukemije

Naslovnica knjige Camino, za junake 3. kata

Foto: Figulus

 

Biblioteka Figulus radosno javlja kako je u prodaji knjiga „Camino – Za junake 3. kata“ autora Antona Krepeka i Petre Škarja. Ovo nije samo još jedna knjiga o Caminu. Ovo je knjiga o životu. Knjiga o putniku, ocu, koji na put odlazi sa zahvalnošću što je njegov sin Mateo nakon neizvjesne borbe na trećem katu Pedijatrijske klinike u Ljubljani, gdje se nalazi odjel za djecu oboljelu od raka i njihove roditelje, ozdravio od leukemije. Pritom u prvi plan stavlja sve emocije koje je proživljavao kao otac, opisuje sve nevolje koje su ih snašle u obitelji, ali naglasak stavlja na sve lijepo što im se dogodilo i što ih još sve čeka.

U srpanjskom broju Booka možete čitati i intervju s autorom knjige. Book možete kupiti putem kioska Tiska ili se pretplatiti na njega. Više o pretplati na poveznici.

„’Hvala ti za noge koje me nose, za glavu koja zna misliti, za ruke koje stišću ovaj kamen, za zdravlje koje se prečesto podrazumijeva, za vrijeme koje imam za hod Caminom’, te sam riječi ponavljao svaki dan na Putu svetog Jakova“, rekao nam je autor knjige.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Figulus (@bibliotekafigulus)

Osvrt na knjigu Camino – Za junake 3. kata

Ova knjiga ima zaista jako zanimljivu pozadinu. Autora sam upoznao kad smo prijatelj (autorove supruge i moj) i ja došli u njegovu obitelj posjetiti njegovu suprugu koja je bila u terminalnoj fazi bolesti. Odmah me začudila činjenica da je u toj mladoj obitelji u vrlo kratkom periodu najprije od raka obolio sin, koji se u međuvremenu oporavio, zatim otac i na kraju majka. Pomolili smo se i u molitvi sam jasno primio da se radi o nekoj vrsti egipatske magije.

Budući da sam odmah vidio da s vjerom ne stoji baš najbolje, upitao sam je, onako usput, je li slučajno na bilo koji način imala dodir s tom vrstom magije, na što je ona odgovorila da se s magijom ili nečime sličnim nije srela nikad u životu i da o tome ne zna ništa. Zatim sam je upitao događa li joj se nešto neuobičajeno otkad su počeli problemi s bolesti, na što mi je ona odgovorila da su malo prije nego što je sin obolio počeli u stanu osjećati kao da s njima živi netko nevidljiv. Zbog toga su prodali stan i kupili novi u kojem prije njih nije nitko živio, no, i u novom se stanu događa isto, rekla je. Upitao sam ju je li joj slučajno tko poklonio neku figuricu i tad se sjetila da je jedna poznanica bila u Egiptu i da joj je donijela malu crnu figuricu za sreću.

Odmah ju je pronašla u torbici za nakit koju je uvijek držala u dnevnom boravku. Figurica je imala sva magijska obilježja. Kad smo je maknuli iz stana, maknula se i ta nevidljiva prisutnost. Nažalost, za njezino ozdravljenje bilo je prekasno, no nije i za njezino spasenje. Dali smo joj dobru pripremu za ispovijed, doveli joj svećenika i ona se nakon dugo godina izmirila s Bogom i primila bolesničko pomazanje. Nažalost, ovo nije jedina obitelj koja je platila enormnu cijenu zbog praznovjerja.

Anton, autor knjige, još se uvijek bori s rakom. S rakom je, tada ne znajući za njega, otišao na Camino kako bi Bogu zahvalio za ozdravljenje sina. Ako želite s njime prohodati i „vidjeti“ što je sve bilo u njegovu srcu na tom putu, toplo vam preporučam ovu knjigu.

Josip Lončar, za izdavača

 

Camino

 

 Knjiga „Camino” autora Antona Krepeka. Otac se odlučio na put od 800 kilometara u znak zahvale za ozdravljenje sina od leukemije. Autor u knjizi opisuje emocije koje je proživljavao kao otac, opisuje sve nevolje koje su ih snašle u obitelji, ali naglašava lijepe stvari koje su se dogodile.

Ovu knjigu možete nabaviti isključivo putem web-shopa naše Biblioteke Figulus.

 

 

 

 

Spomenimo i kako Kristofori organiziraju hodočašće u studenom u Fatimu i Santiago de Compostelu. Više o tome na poveznici.

 

 

Za Book.hr priredila A. P.

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Podatci za plaćanje nalaze se na ovoj poveznici.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh