Aktualnosti

'SPAŠAVANJE' BRAKA

Novi zakon u Danskoj: Parovi koji se žele razvesti moraju proći kroz „razdoblje promišljanja“ i sudjelovati na obveznom tečaju Tečaj nosi naziv „Suradnja nakon razvoda“ i omogućuje roditeljima da razmotre posljedice razdvajanja, osobito u očima njihove djece, i objašnjava kako komunicirati nakon razvoda

Novi zakon u Danskoj: Parovi koji se žele razvesti moraju proći kroz „razdoblje promišljanja“ i sudjelovati na obveznom tečaju

Foto: Shutterstock

 

Bračni parovi koji traže razvod u Danskoj, sada moraju sudjelovati na obveznom tečaju i čekati tri mjeseca prije nego li se mogu razvesti, javlja The Christian Post.

Danski je parlament u ožujku pristao na prijedlog o tome da parovi moraju provesti obvezno „razdoblje promišljanja“ u trajanju od tri mjeseca, a roditelji s djecom mlađom od 18 godina moraju sudjelovati na online tečaju prije nego što se razvod konačno potvrdi.

Tečaj nosi naziv „Suradnja nakon razvoda“ i omogućuje roditeljima da razmotre posljedice razdvajanja, osobito u očima njihove djece, i objašnjava kako komunicirati nakon razvoda.

„Digitalni tečaj nudi odgovare na neka od najosnovnijih pitanja koja se nameću tijekom razvoda“, rekao je Mai Mercado, danski ministar mladih i socijalne politike, za novinsku agenciju France-Presse iz Pariza.

Čini se da Danci počinju ozbiljno shvaćati dugoročne negativne posljedice razvoda, osobito za djecu

Oko 70 posto djece živi zajedno s oba roditelja, u usporedbi s 85 posto 1980. godine. Do usvajanja ove nove politike, Danci su vrlo brzo uspjeli dobiti ono što se naziva razvodom „uzajamnog pristanka“, jednostavno ispunjavajući online obrazac i ne zahtijevajući ni suca ni razdoblje čekanja.

Jennifer Roback Morse, osnivačica i predsjednica Instituta Ruth, u petak je rekla za kršćanski časopis da, iako ne poznaje danski zakon, smatra da je užasno što se ljudi mogu tako lako razvesti:

„Čini se da Danci počinju ozbiljno shvaćati dugoročne negativne posljedice razvoda, osobito za djecu“, rekla je Morse.

Tečaj razvoda u Danskoj osmislili su znanstvenici sa Sveučilišta u Kopenhagenu. Ima 17 modula koji nude konkretna rješenja za potencijalne konfliktne situacije.

Između 2015. i 2018. godine, znanstvenici su testirali module na 2 500 volontera, čiji su rezultati bili zapanjujući, kako je izvijestio psiholog sa Sveučilišta u Kopenhagenu Martin Hald, jedan od tvoraca tečaja.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
1 Comment

1 Comment

 1. rodric camela

  2. srpnja 2019. at 21:28

  To je svakako svjedočanstvo koje se mora pročitati, ja sam ovdje kako bih dopustio da cijeli svijet zna o čovjeku koji je spasio moju vezu i ovaj veliki čovjek se zove dr. IZOYA. Zaista je za mene učinio veliki posao vraćajući mi bivšeg ljubavnika koji me ostavio i obećavši da mi se više nikada neće vratiti. S tim, shvatio sam da će davanje detalja Dr. IZOYA svijetu učiniti mnogo dobrog onima koji su slomili domove ili odnos prema njemu kako bi vam pomogli da popravite taj prekinuti odnos ili vaš brak. Možete ga kontaktirati putem njegove adrese e-pošte: [email protected]. Stupite u kontakt s njim i pogledajte kako će se vaš problem riješiti u roku od 24 sata. Također se specijalizirao za sljedeća pitanja …
  (1) Želite svoju bivšu natrag.
  (2) Želite biti unaprijeđeni u svom uredu.
  (3) Želite da vas muškarci / žene slijede.
  (4) Želite dijete.
  (5) Vi ste poduzetnik i želite dobiti ugovore
  (6) Želite da vaš suprug bude vaš zauvijek
  (7) Potrebna vam je duhovna pomoć.
  (8) Prevarili ste se i želite povratiti izgubljeni novac.
  (9) Zaustavite razvod
  (10) Pozivanje na novčane rituale
  (11) Pobijediti na izborima

U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh