Aktualnosti

19. I 20. LISTOPADA 2019.

PODSJEĆAMO Prijave na Tečaj u tijeku! Nauči moliti krunicu tako da vidiš plod svoje molitve Kako moliti krunicu plodonosno?! Nauči na Tečaju razmatranja krunice

Foto: Shutterstock


 

Među nama vjernicima često se može čuti izraz: „Vrtim ja krunicu stalno“ i slično. Molitvu Krunice često doživljavamo kao ‘molitvu za bake’. Ali nije tako!  To je moćna molitva kada ju molimo kako treba, odnosno kada ju molimo s razmatranjem! Sveti Pavao VI. jasno je istaknuo: “Krunica je bez razmatranja kao tijelo bez duše. Njezino moljenje u tom slučaju pada u pogibao da postane mehaničko opetovanje formula te da se suprotstavi Isusovoj opomeni: ‘Kad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani’ (Mt 6,7).

Koristi je s pouzdanjem i rezultati će te iznenaditi!

O snazi Krunice – pravilno moljene – svjedoče brojni sveci, koji su znali kako je moliti a da ona ona da ploda. Sveti Padre Pio, uz kojeg je uvijek bila krunica, rekao je: Krunica je „oružje“ za sva vremena. A sv. Josemaria Escriva: Krunica je snažno oružje. Koristi je s pouzdanjem i rezultati će te iznenaditi!

Krunica je sažetak Evanđelja

Društvo za promicanje kršćanskih vrednota Kristofori ‒ uz brojne molitvene programe za sve koji žele rasti u kršćanskoj zrelosti i bolje upoznati svoju vjeru – organizira i tečaj razmatranja krunice, moćne i čudesne molitve za koju možemo reći da zapravo predstavlja sažetak Evanđelja.

Idući termin Tečaja

Tečaj razmatranja krunice održat će se 19. i 20. listopada u Zagrebu (Dubrava, ulaz u zgradu s dvije strane, Avenija Dubrava 43 ili Hrvatskog proljeća 28 – 1. kat).

Tečaj vodi Nediljko Jelčić, član Kristofora, autor komentara dnevnih misnih čitanja koja možete čitati na našem portalu, voditelj Škole molitve, te suvoditelj hodočašća. Na tečaju će se razmatrati otajstva po izboru grupe

Program Tečaja

  • Subota (19. listopada)

9:00-9:30 h – Uvod u tečaj razmatranja krunice

9:30-11:30 h – Prvo otajstvo

11:30-12:00 h – Pauza

12:00-14:00 h – Drugo otajstvo

14:00-15:00 h – Pauza za ručak

15:00-17:00 h – Treće otajstvo

  • Nedjelja (20. listopada)

9:00-11:00 h – Četvrto otajstvo

11:00-11:30 h – Pauza

11:30-13:30 h – Peto otajstvo

Praktični dio molitve

Krunica je bez razmatranja kao tijelo bez duše (papa Pavao VI.)

Zašto sudjelovati na Tečaju

Krunica, upravo zato što polazi od Marijina osobnog iskustva, izrazito je kontemplativna molitva. Bez te kontemplativne protege, izgubila bi svoje značenje, kao što je to Pavao VI. jasno istaknuo: „Krunica je bez razmatranja kao tijelo bez duše, njezino moljenje u tom slučaju pada u pogibao da postane mehaničko opetovanje formula te da se suprotstavi Isusovoj opomeni: ʽKad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani’ (Mt  6,7).

Iz apostolske pobudnice pape Ivana Pavla II. Rosarium Virginis Mariae

Kroz molitvu krunice Bog nam ispunja obećanja što ih nam je dao u svojoj riječi (J. Lončar)

Kroz molitvu krunice Bog nam ispunja obećanja što ih nam je dao u svojoj riječi. Također postajemo i vlasnici onoga što nam kao Kristovim nasljednicima pripada, te nastavljamo živjeti onako kako je on živio. Krist nam je u baštinu ostavio snagu (kroz osobu Duha Svetoga) koja može promijeniti naša srca. Na taj način počinjeno voljeti Boga i bližnjega koji je na njegovu sliku stvoren, a isto tako istinski počinjemo mrziti grijeh. Ljubav prema Bogu i bližnjemu otvara nam srce da postanemo milosrdni kao što je on bio milosrdan, tako da Duh Sveti kroz nas može nastaviti djelo evangelizacije, koja donosi najbolje plodove kad svjedočimo iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu.

Josip Lončar, u svojoj knjizi „Krunica – kako djelotvorno moliti krunicu”

Prijave i kontakt

Prijaviti se možete e-mailom ([email protected]) ili telefonom (098 195 0275; Nediljko Jelčić). Za sve dodatne informacije javite se voditelju na navedene kontakte.

VAŽNO! Vikend-tečaj možemo održati i u vašem mjestu. Javite nam se kako bismo se dogovorili o detaljima.

 

Svjedočanstva polaznika Tečaja krunice možete pročitati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Na vrh