Osobni razvoj

NOVI PROJEKT // Zašto Youtube treba katolike?

Projektu se priključilo pedesetak kanala, najviše iz Sjedinjenih Američkih Država, ali i iz Italije, Brazila i Španjolske…

„Ujedinite se katolici na Youtubeu, potrebni ste za novu evangelizaciju“, poruka je nedavnog okupljanja katolika na Youtubeu, prvog takvog druženja katolika iz cijeloga svijeta, koji su prošli mjesec posvetili Evanđelju na svojim kanalima na Youtubeu.

Kako je nastala ideja?

Projekt je pokrenuo Daniel Glaze, voditelj kanala Katolički par (The Catholic Couple) zajedno sa svojom suprugom Anom. Na spomenutom kanalu prikazuju svoj život; život mladog katoličkog para koji uživa u roditeljstvu.

Projektu se priključilo pedesetak kanala, najviše iz Sjedinjenih Američkih Država, ali i iz Italije, Brazila i Španjolske. Daniel je rekao da je ideju dobio gledajući katolički video na Youtubeu i zapitao se, poznaju li se katolici na Youtubeu i jesu li ikada surađivali?

Cilj projekta

Ciljevi ovoga druženja bili su stvoriti zajednicu katolika na Youtubeu i ohrabriti za buduće suradnje u toj zajednici. Daniel je rekao da je ovakva zajednica važna jer će omogućiti katolicima da ohrabruju jedni druge da budu bolji. Stvaranje umjetnosti nešto je u čemu je Crkva prednjačila u svijetu, a posljednjih godina zaostaje, posebice kada se radi o stvaranju dobroga videa.

Porast prijenosa uživo, posebice putem mobilnih telefona, znači da su ljudi otvoreni novim mogućnostima koje im video može pružiti. Kao i svaki medij, videi se mogu koristiti za slavljenje Boga.

Izvor:  Laudato.hr (CNA)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh