Aktualnosti

ZA TRAVANJ 2020. (124. BROJ)

Novi broj „Booka”!

Foto: Shutterstock


 

Izašao je 124. broj mjesečnika „Book”, za travanj 2020.!

Iz ovoga broja izdvajamo…

Kako prepoznati zove li me Bog u svećenike/redovnice ili u brak; i kako napokon pronaći onog pravog / onu pravu?!

Intervju s Instagram-fratrom Ivanom Lotarom – mladim svestranim svećenikom (29) koji je svoje djelovanje nedavno proširio na ovu društvenu mrežu, ali i na Youtube! Fra Ivan je svojim pozivom svakome da mu postavi bilo koje pitanje, o bilo čemu što ga zanima, okupio već više od tri tisuće pratitelja na Instagram profilu pod nazivom askfrapriest.

Pitali smo ga koja mu pitanja najčešće postavljaju, i što ga je najviše potaknulo da se angažira i na ovaj način. Naravno, pitali smo ga i da kratko prokomentira trenutnu situaciju u domovini i svijetu nastalu zbog koronavirusa.

Budući da je fra Ivan angažiran prvenstveno u radu s mladima, ne čudi da nas je posebno oduševio svojim odgovorom na pitanje iz toga područja.

Fra Lotar održava i priprave za brak pa smo ga pitali što je ključno za dobar brak, kako brak može opstati, te kako prepoznati zove li me Bog u svećenike/redovnice ili u brak; i kako napokon pronaći onog pravog / onu pravu.

Želiš upoznati svoju srodnu dušu? Javi nam se! (Detalji – na stranici 58.)

NOVA RUBRIKA JE TU! Upoznajte se preko Booka! U suradnji s našim vjernim čitateljima pokrenuli smo rubriku u kojoj nam se mogu javiti svi koji žele upoznati svoju srodnu dušu. Detalji – na stranici 58!

Kako pronaći ljubav svog života saznajte u tekstu patera Pelanowskog…

Josip Lončar, glavni urednik Booka i autor knjige „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“, se u uvodniku pita: Zašto nam prijete smrtnim grijehom ako ne dođemo na nedjeljnu Misu, a u isto nam vrijeme ne govore o onom ključnom?! Ulomak iz uvodnika možete pročitati ovdje.

Nagradna igra! U OVOM BROJU SE JOŠ stigneš uključiti u našu veliku nagradnu igru, i sakupiti tri potrebna kupona. Na stranici 84 pročitaj kako se uključiti! Jedna od nagrada: hodočašće svetom Padru Piju u San Giovanni Rotondo! Kad se stanje u svijetu smiri, bit će lijepo otići u ovaj grad u kojem je Padre živio i djelovao pola stoljeća. Padre Pio, moli za nas! 🙏

Očekuje vas i nastavak kolumne Moje stvari; odgovor na pitanje kako biti slobodni od svih bolesti; može li nas medalja svetog Benedikta (za)štititi?!

„Bio sam bez onog što mi je najviše trebalo“ – naslov je ulomka iz najnovije knjige u izdanju Biblioteke Figulus, „Čovjek koji je pušio Bibliju“. Predgovor je napisao fra Ante Vučković, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, koji također čitamo u ovom broju Booka!

U ovom broju čitamo i ulomke iz izvrsnih knjiga izdavačke kuće Vinograd iz Pule, primjerice iskustvo Marka Virklera, o tome kako je počeo pisati dnevnik i tako čuti Božji glas! Preporučamo WWW.VINOGRAD.HR. J

Očekuje vas i: nastavak kolumne Moje stvari pod naslovom Sretni dani; zatim odgovor na pitanje kako biti slobodni od svih bolesti; Tea je pripremila Dječji kutak; dr. Verica donosi nam reportažu iz Centra Zlatni Cekin u Slavonskom Brodu. Časne sestre Biserka i Karmela pripremile su nam kutak s vicevima. Može li nas medalja svetog Benedikta (za)štititi?!

Zbog trenutne situacije, ovaj broj možete nabaviti isključivo putem pretplate ili možete naručiti pojedinačni primjerak… Požurite, količine su ograničene!

 Tu su i svjedočanstva; komentari nedjeljnih misnih čitanja našeg Nediljka, voditelja tečaja razmatranja krunice, Mario, voditelj Škole molitve, razmatra događaj iz Evanđelja koji se je zbio na sam Uskrs – kako nam se to često događa u našem životu, da ne prepoznajemo Isusa?

I još puno toga aktualnog, uskrsnog… čitamo u najnovijem broju Booka! 

Zbog trenutne situacije, ovog broja Booka nema na kioscima! Možete ga naručiti ili se pretplatite: 095/388-6131. Požurite, količine su ograničene! Pretplatom godišnje štedite 60 kuna (ovdje)!

Prelistaj novi broj Booka!

IZ UVODNIKA NOVOG BOOKA Zašto nam prijete smrtnim grijehom ako ne dođemo na nedjeljnu Misu, a u isto vrijeme ne govore o ovome?!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh