Aktualnosti

127. BROJ

Novi broj „Booka“ u prodaji! Evo što smo vam pripremili u srpanjskom broju... :)

Novi broj „Booka“ u prodaji!

Foto: MI Design; L.S.

 

U uvodniku srpanjskoga broja Josip Lončar, glavni urednik, piše o situaciji u kojoj se je našao njegov prijatelj, ali i brojni drugi očevi i majke. Što kada se dijete udalji od roditelja, Boga, obitelji i upadne u loše društvo? Odgovor pročitajte u novom „Booku“!

Najboljim mladim poduzetnikom u 2020. godini proglašen je Josip Salaić, vlasnik tvrtke „Vu-Creator“ iz Tovarnika, a veliki intervju s njim pripremili smo vam u novom broju! Josip nam je ispričao kako je, pokrenuo svoju tvrtku, zašto neki njegovu ideju smatraju ‘ludom’, postoji li danas ‘siguran’ posao, koliko se u poslu oslanja na Boga te koliko mu znači podrška obitelji u tome svemu…

Novi tekst „Korona i moja prijateljica“, dr. med. Verice Jačmenica-Jazbec, potaknut je pitanjem koje joj je postavila njezina prijateljica: Kako ćemo živjeti nakon pandemije korone? Ema Tomić u novoj kolumni piše o porodu i onome što mu je prethodilo. Zbog novonastalih okolnosti koje su posljedica širenja pandemije COVID-a 19, ponovno se je pokrenula rasprava kako je ispravno primati svetu pričest. I dok jedni tvrde da je ispravo primati pričest isključivo na usta, a drugi vjeruju da je oboje ispravno – naš se je Nediljko Jelčić osvrnuo na ono što je u cijeloj priči zapravo najvažnije, a često se zanemaruje… Trebamo li samaštvo shvaćati kao dar? U tekstu „Zlo mi je od samoće! Zašto mi Bog ne pomogne pronaći dečka/curu?“ licencirana stručna savjetnica Debra Fileta odgovara na to pitanje.

Ovaj broj obogatio je i intervju s urednicom modnoga bloga „Point of Difference“Ninom Baršić, koja evangelizira osmišljavajući modne outfite koji naglašavaju dostojanstvo svake žene. Kako je došla na tu ideju, zašto je važno kako se odijevamo, je li čednost zaista nešto „nazadno“ (kako se danas nerijetko doživljava)… – Nina je ispričala u razgovoru za naš časopis. U tekstu „Vrijeme je da se posvetiš svojim snovima“, Stjepan Lice donosi zanimljivu zgodu iz života i piše o tome kako nikada ne trebamo odustati od svojih snova. U novom broju vam donosimo i ulomak iz knjige „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ koji govori o tome koje duše odlaze u čistilište i kako najučinkovitije moliti za njih.

U tekstu „Četiri opasnosti za prijateljstvo“ o. Anselm Grün piše o tome zašto neka prijateljstva neće uspjeti, izdvajajući četiri opasnosti koje mogu ugroziti prijateljski odnos. U novom broju donosimo i dva svjedočanstva – „Idi i razgovaraj s njom“ te „Ne boj se reći što stvarno želiš“ – koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Premda se većina ljudi boji promjena i nije otvorena za njih, u novom „Booku“ pročitajte zašto su promjene dobre i zašto su nam potrebne.

Pripremili smo vam i dozu humora te zanimljivosti za najmlađe u Dječjem kutku. 😊

 

Novi broj „Booka“ potražite na kioscima Tiska ili se pretplatite (ovdje) čime godišnje štedite 60 kuna!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh