Aktualnosti

136. BROJ (TRAVANJ 2021.)

NOVI BROJ „BOOKA” NA KIOSCIMA! 😇 Što kad više ne možeš? Burnout – kako ga spriječiti, i liječiti?! Ne možeš spavati? Postoji lijek i za to! Dodir, upravo on može biti moćni sastojak našega života, jeste li primijetili?! Osobito je važan kad upadnemo u depresiju… Sretan život – moja je odgovornost, jer, jeste li znali, đavao se boji sretnih ljudi?!…Novi Book bogat sadržajem od danas na kioscima Tiska i naravno putem pretplate. Uživajte! 😊

Foto: Boris Rubin; Shutterstock


 

Izašao je 136. broj časopisa „Book”, za travanj 2021.!

U ovome broju preporučamo…

 

Uvodnik ovoga broja glavni je urednik posvetio duhovnim darovima (karizmama). Bog nam ih želi dati kako bismo mogli pomagati jedni drugima, no kako ih primiti?

U nedjelju, 21. ožujka ove godine iznenada nas je u 66. godini života napustio Đuro Orejaš. Od samih početaka Đuro je bio aktivni član „Kristofora“ i voditelj molitvenoga tima.

Pamtit ćemo ga po njegovoj vedrini, dobroti i ljubavi koju je imao za svakoga čovjeka.

Počivao u miru Božjem, prijatelju! 🙏

Bojiš li se dodira?! Isus nije tajio svoje osjećaje, nije skrivao svojim učenicima da ih silno voli – i to je nemoguće izgubiti. To je sjajna pouka za nas, koji se bojimo pokazivati svoje osjećaje i strepimo od toga kad nas tko zavoli. Strepimo jer se bojimo da će naša ljubav biti prezrena ili da ćemo iskusiti bol gubitka:

Jeste li znali da se bez dobroga sna u nama urušavaju mnoge vrijednosti: strpljivost, empatija, ustrajnost? Kvalitetan san je preduvjet mentalnog i tjelesnog zdravlja:

Naučimo dati ostavku na mjesto „glavnog direktora svemira”. Priličan je šok – a potom ipak i zabavno – otkriti kako se obitelj i prijatelji, i cijeli svijet mogu snaći dobro i bez nas! Ako to otkrijemo, možda će Bog dopustiti svijetu da nas treba, jer mi ne trebamo svijet pa nitko od nas neće zapasti u idolopoklonstvo:

Je li Sotona stvaran? U novoj knjizi iz naše Biblioteke „Moje ime je Sotona: zapisi o egzorcizmima – od Vatikana do Međugorja“, autor Fabio Marchese Ragona, istražuje upravo to. Ovo istraživanje dovelo ga je i u situaciju da slučajno nazoči pravome egzorcizmu! U ovome broju čitamo nekoliko ulomaka:

Tko nije imao barem jednu ‘depresivnu epizodu’? Depresiju nazivaju i ‘bolešću današnjice’. No, imamo jedni druge; naučimo kako jedni drugima pomoći:

Prolazak kroz traume, te paklene situacije koje smo doživjeli može u nama proizvesti unutarnje darove i snage ako svoj pogled ne usredotočimo na grozan događaj, već ga uperimo u duhovni svijet!

Za sretan život potrebna su nam 3 sastojka:

Fra Gordan nam u svome uskrsnom razmišljanju otvara oči za jednu činjenicu koju često smetnemo s uma – Isus, iako je nevidljiv našim fizičkim očima, on je živ, uskrsnuo je – i možemo ga zamijetiti:

Fra Gordan nam u svome uskrsnom razmišljanju otvara oči za jednu činjenicu koju često smetnemo s uma – Isus, iako je nevidljiv našim fizičkim očima, on je živ, uskrsnuo je – i možemo ga zamijetiti:

Sretan vam Uskrs uz dnevna misna čitanja! 😇

 

Isus je živ! 😇

 

Još puno toga čitamo u ovome Booku:

Kako je jedna znanstvenica, po zanimanju elektroneurofiziolog, postala redovnica…
Isuse, što u praksi znači da si ti moj život?!
Molitva za obnovu i iscjeljenje braka i obitelji
Strahovi, demoni, zombiji
Dječji kutak
vicevi…

 

Svoj primjerak Booka nabavite na kioscima Tiska ili se pretplatite (ovdje).

Ne možeš si priuštiti pretplatu?! Ili bi ju htio pokloniti onome tko si ju ne može priuštiti?!
Javi nam se! 

+385 95/388-6131 ili e-mailom na: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh