Aktualnosti

„BOOK” BROJ 117.

Novi „Book“ na svim kioscima! Izašao je 117. broj mjesečnika „Book”, za rujan 2019.!

Izašao je 117. broj mjesečnika „Book”, za rujan 2019.!

Foto: Shutterstock


 

Što se nalazi u ovom broju

Ovaj broj obiluje zanimljivim temama i tekstovima.

Jedna nam je čitateljica ispričala iskustvo kojem je prisustvovala u operacijskoj sali. O tome čitamo u tekstu „Čudo na operacijskom stolu“.

Glavni urednik je, uz uvodnik, ponovno napisao nekoliko korisnih tekstova. To su: tekst za buduće majke: „Prikazanje Svete Mise za blagoslov začetog djeteta“, zatim „Tvoj tata te ne poštuje?“ te „Molitvu prije pričesti“.

Ekskluzivno u ovom broju donosimo ulomak knjige koja uskoro izlazi u Biblioteci Figulus, autorice časne sestre Bogne Młynarz koju znaju nazivati „ženski Pelanowski“!

Roditeljima, bakama, djedovima, učiteljima… svakako preporučamo tekst „Savjeti za roditelje koji žele sretnu i blagoslovljenu djecu“, u kojem autorica na temelju vlastitog iskustva te na temelju stručne literature donosi konkretne prijedloge kako odgajati djecu da budu sretna, motivirana… Jednom riječju – blagoslovljena. Tko ne bi želio takvu djecu?!

Dr. Verica i u ovom je broju napisala jako zanimljiv članak. U ovome broju govori o ‘fenomenu’ starih dečki i starih cura

Posebno još izdvajamo nastavak kolumne Eme Tomić „Postati svet“ (u braku?! Je li to moguće…), Gabrielin tekst Kada blagoslov postane teret“, zatim Nediljkove komentare nedjeljnih misnih čitanja – koji vodi tečaj razmatranja krunice, potom tekst voditelja Škole molitve Marija Halužana, uz pomoć kojeg svatko od nas može vidjeti gdje se nalazi po pitanju Božjeg kraljevstva. Tu je i bračni kviz; zatim tekst koji odgovara na pitanje koji je stav Crkve o oralnom seksu; vicevi…

Iz uvodnika

Glavni urednik „Booka“ Josip Lončar u ovome uvodniku piše o tome što je zapravo svetost, što je obraćenje:

»Trebali bismo shvatiti da Bog od nas ne očekuje ništa što nismo sposobni učiniti. Sjećam se kad sam vodio grupu homoseksualaca prema Bogu. Zabezeknuli su se kad sam im rekao da Bog od njih uopće ne očekuje da prestanu biti homoseksualci. Do tada su se osjećali krivima i manje vrijednima, i pred Bogom i pred ljudima. Objasnio sam im da Bog to od njih ne očekuje jer on jako dobro zna da oni to sami ne mogu učiniti. … Svi smo mi poput većine homoseksualaca. …«

 

Svoj primjerak Booka nabavite na kioscima Tiska ili se možete pretplatiti, čime godišnje štedite 60 kuna (ovdje). Jedan od prethodnih brojeva možete prelistati ovdje.

 

Želimo Vam blagoslovljeno čitanje!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh