Aktualnosti

NOVE PRIJETNJE Skupina povezana s ISIS-om objavila fotomontažu pape Franje s odrubljenom glavom Fotomontaža je obavljena svega nekoliko dana nakon što je ISIS objavio poster na kojem je prikazan čovjek koji automobilom ide prema bazilici sv. Petra u Rimu, aludirajući na božićni teroristički napad u Vatikanu.

Skupina povezana s ISIS-om objavila fotomontažu pape Franje s odrubljenom glavom

Skupina za koju se vjeruje da je povezana s Islamskom državom objavila je fotomontažu pape Franje s odrubljenom glavom, prenosi Catholic Herald.

Na fotografiji se nalazi džihadist, koji stoji iznad obezglavljenog tijela u narančastom odijelu, držeći u jednoj ruci nož, a u drugoj glavu pape Franje. Pored Papine glave piše „Jorge Mario Bergoglio“. Zbog njena uznemirujuća sadržaja, Book.hr je odlučio ne objaviti fotografiju.

Fotomontaža je obavljena svega nekoliko dana nakon što je ISIS objavio poster na kojem je prikazan čovjek koji automobilom ide prema bazilici sv. Petra u Rimu, aludirajući na božićni teroristički napad u Vatikanu. Bliskoistočni institut za istraživanje medija navodi da je autor fotografije Zaklada Wafa Media, koja se povezuje s Islamskom državom.

Na svetkovinu Svih svetih, Sveti je Otac molio za žrtve napada diljem svijeta, tražeći Gospodina da preobrazi srca terorista i oslobodi svijet mržnje i zla koje se čini u Božje ime.

Molimo za papu Franju i mir u cijelom svijetu.

Izvor: Catholic Herald; Book.hr

Priredila Gabriela Jurković

Najčitanije

Na vrh