Vijesti

NOVE ODREDBE HBK Privremene mjere u vezi sprječavanja širenja COVID-19

Foto: hbk.hr

 

Biskupi Hrvatske biskupske konferencije donijeli su privremene mjere koje stupaju na snagu u petak, 20. ožujka 2020. i traju do drugačije odluke.

Da bi se izbjeglo širenje bolesti COVID-19 i očuvalo zdravlje stanovništva, sve svete mise, slavlja sakramenata, pučke pobožnosti, župna slavlja i drugi događaji, kako unutar zatvorenih prostora tako i na otvorenom.

Svećenici mogu slaviti svetu misu bez sudjelovanja zajednice, „Red mise bez naroda“

Dijecezanski biskupi, sve do opoziva ove mjere, vjernike u Hrvatskoj oslobađaju obaveze sudjelovanja na nedjeljnoj i blagdanskoj svetoj misi. Neka vjernici ovu obvezu zamjene molitvom, postom, dobrim djelima, čitanjem Božje riječi.

Podsjećamo vjernike da nam je svima kršćanska dužnost posvjedočiti solidarnost i učiniti sve da bi se spriječilo širenje virusa. Pretvorimo ovu krizu u prigodu da, unatoč ovoj kušnji, u nadi budemo radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani (usp. Rim 12,12).

Neka molitva, post i djela ljubavi ostanu obilježje ovoga korizmenog vremena, a molitva za zdravlje i blagoslov našega naroda i drugih hrvatskih građana u ovom izazovnom vremenu neka bude ustrajna.

 

Više na: hbk.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh