Aktualnosti

PODZEMNA KATOLIČKA CRKVA

NOVE MJERE KINESKE VLADE Vjernici u Kini mole ispred zatvorenih crkvi

Foto: Facebook

 

Zbog, kako navodi vlada, „nezadovoljavajućih mjera zaštite od požara“, na području kineske biskupije Mindong katolici mole ispred zatvorenih crkvi.

Posljednjih mjeseci vlada je zatvorila nekoliko katoličkih crkvi u biskupiji Mindong. Sve crkve za koje se tvrdi da su bile zatvorene, povezane su sa svećenicima i katolicima laicima koji su se odbili prijaviti državnom Kineskom patriotskom-katoličkom društvu.

Do 16. siječnja zatvoreno je više od 10 crkvi na području koje je i dalje privrženo takozvanoj podzemnoj Katoličkoj Crkvi.

Kineska patriotska katolička udruga, koja broji oko šest milijuna članova, pod državnim je nadzorom. Podzemna pak Crkva broji oko milijun katolika, ali ona nije pod nadzorom Komunističke partije te je u zajedništvu sa Svetom stolicom. Nakon što je CPCA trebala stupiti u zajednicu s Rimom, pojačan je vladin progon podzemne Crkve.

Kako se može vidjeti na slikama i u videu, vjernici u gradu Saiqi molili su ispred zatvorenih vrata s upaljenim svijećama.

 

Izvor: www.medjugorje-info.com

Priredila Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh